Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: po 23. července 2007 0:29 |
 |
|
No, Martine ... to teda čumím
Tohle bude zajímat jiné lidi než mykology.
Doporučuji kontaktovat někoho povolaného, který tento snímek jistě ocení a využije ...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: po 23. července 2007 8:27 |
 |
|
U F O !
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 23. července 2007 12:02 |
 |
|
Marine, viděl jsi to i ty a nebo jen foťák?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: po 23. července 2007 12:53 |
 |
|
po července 23, 2007 12:02 pm Bob napsal: |
Marine, viděl jsi to i ty a nebo jen foťák? |
Právě, že jsem to na vlastní oči nezaregistroval (v době zmáčknutí spouště jsem se díval na LCD displej) (fotil jsem jiný objekt a toto je výřez), tak mě logicky napadla nějaká vada fotky, resp. divný odraz slunce. Jenže takovouhle vadu bych si neuměl vysvětlit už vůbec, to je skoro pravděpodobnější nějaký ten "nadpřirozený" jev. Další fotky už byly samozřejmě "v pořádku"...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: po 23. července 2007 13:12 |
 |
|
Když jsem si ten obr. stáhnul, tak ho v náhledu vidím celý, tj. břízu, krmelec a dva maníky. Kresba je v místě toho fleku totálně vypálená. Na takový flek by klidně stačil odraz i od malé plochy. Co je za tím lesem?
Já jsem na vlastní oči viděl záblesky od skel domů ze sídliště na vzdálenost cca 30 km .
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: po 23. července 2007 13:20 |
 |
|
po července 23, 2007 1:12 pm mat60 napsal: |
Co je za tím lesem? |
Za tím hustým porostem je několik metrů široký rozvolněný pás s vysokou trávou, za kterým hned zase začíná vysoký les.
Kdyby někdo uměl objasnit jak tam ten "flek" mohl vzniknout, tak sice přijdeme o záhadu, ale aspoň by se to vysvětlilo...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 23. července 2007 13:38 |
 |
|
píšeš, že je to výřez ... dej celý obrazek ... jsou tam stíny od té věci? Nebo světlo? ... jsem na 100% přesvědčen, že nejde o Artefakt, ale o obyčejný artefakt
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 23. července 2007 14:26 |
 |
|
Teď koukám, že v META tlačítku je ukryta i původní foto (náhled) ... Martine, já myslím, že kulového blesku by jste si všimli, a na zánik družice to taky nevypadá - jednou jsem to viděl a dlouho jsem si myslel, že to bylo UFO, než mi bylo ukázáno jak vypadá zánik družice či jiného harampádí z kosmu. Já bych tipnul buď nějaký odlesk (to se mi ale chce přijmout jen velmi málo) a nebo prostě nějaká chyba čipu ... prostě se čip rozhodl, že udělá chybu a toto je výsledek - na to věřím mnohem víc. Takže třeba byl čip či foťák přehřátý, nebo se na něj něco dostalo při výměně objektivu (pokud se tomu děje) nebo tak něco ...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 23. července 2007 14:30 |
 |
|
Teď jsem to ukazoval kámošovi ... padl dotaz ... "A nefotil on s bleskem? Občas ti při blesku přeletí někde hmyz a napare ti světlo rovnou do objektivu ..." ... koukal jsem na EXIFu ... flash fired ... blesk tedy cvakl, že jo? ... Zkusme tedy někdy vyfotit hejno much s bleskem ... třeba pak budeme mít ufo každý
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: po 23. července 2007 14:36 |
 |
|
Martine, a neměl si těsně před tím než jsi to nafotil sundaný objektiv? Kapka vody na chipu nebo smítko něčeho průhledného s relativně vysokým indexem lomu by to zrovna takto zvládlo.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 23. července 2007 17:00 |
 |
|
podle exifu je to focene kompaktem Olympus
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: po 23. července 2007 20:37 |
 |
|
po července 23, 2007 2:30 pm Bob napsal: |
Teď jsem to ukazoval kámošovi ... padl dotaz ... "A nefotil on s bleskem? Občas ti při blesku přeletí někde hmyz a napare ti světlo rovnou do objektivu ..." ... koukal jsem na EXIFu ... flash fired ... blesk tedy cvakl, že jo? ... Zkusme tedy někdy vyfotit hejno much s bleskem ... třeba pak budeme mít ufo každý  |
Tak toto je zatím asi nejpřijatelnější verze vedle toho kulového blesku. Myslím ale, že už někde takové případy fotek musí být. Zajímalo by mě, stalo-li se to už taky někomu, jak ten odlesk od hmyzu u něho vypadal...
Ještě to ale taky může být sonda z mimozemské civilizace, která sledovala, co lidé dělají, a která je uzpůsobena k neviditelnosti pro lidské oko, ale už ne pro čipy foťáků.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pepa Čestný člen

|
Zaslal: út 24. července 2007 14:48 |
 |
|
po 23. července 2007 20:37 Martin Kříž napsal: |
po července 23, 2007 2:30 pm Bob napsal: |
Teď jsem to ukazoval kámošovi ... padl dotaz ... "A nefotil on s bleskem? Občas ti při blesku přeletí někde hmyz a napare ti světlo rovnou do objektivu ..." ... koukal jsem na EXIFu ... flash fired ... blesk tedy cvakl, že jo? ... Zkusme tedy někdy vyfotit hejno much s bleskem ... třeba pak budeme mít ufo každý  |
Tak toto je zatím asi nejpřijatelnější verze vedle toho kulového blesku. Myslím ale, že už někde takové případy fotek musí být. Zajímalo by mě, stalo-li se to už taky někomu, jak ten odlesk od hmyzu u něho vypadal...
Ještě to ale taky může být sonda z mimozemské civilizace, která sledovala, co lidé dělají, a která je uzpůsobena k neviditelnosti pro lidské oko, ale už ne pro čipy foťáků.  |
Určitě to byla sonda. Martine to se jen tak nevidí, aby člověk strávil v lese na jednom místě u jedné houby hodinu. To už bylo podezřelé i marťanům
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
flassch

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|