Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Diskutabilní flek
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 0:09
  Předmět: Diskutabilní flek
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes se mi podařilo na Mladoboleslavsku kromě několika zajímavých druhů hub vyfotit také jeden světelný úkaz, který si neumím realisticky vysvětlit. Je možné, že se jedná o kulový blesk. Ale spíše tak nějak nevím... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

165.12 kB    
záhada
Kulovy_blesk.jpg
   Kulovy_blesk.jpg

Naposledy upravil Martin Kříž dne čt 26. července 2007 23:16, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 0:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, Martine ... to teda čumím Shocked

Tohle bude zajímat jiné lidi než mykology.

Doporučuji kontaktovat někoho povolaného, který tento snímek jistě ocení a využije ...
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 8:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

U F O ! Shocked
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 12:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Marine, viděl jsi to i ty a nebo jen foťák?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 12:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po července 23, 2007 12:02 pm Bob napsal:
Marine, viděl jsi to i ty a nebo jen foťák?

Právě, že jsem to na vlastní oči nezaregistroval (v době zmáčknutí spouště jsem se díval na LCD displej) (fotil jsem jiný objekt a toto je výřez), tak mě logicky napadla nějaká vada fotky, resp. divný odraz slunce. Jenže takovouhle vadu bych si neuměl vysvětlit už vůbec, to je skoro pravděpodobnější nějaký ten "nadpřirozený" jev. Smile Confused Další fotky už byly samozřejmě "v pořádku"...
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 13:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Když jsem si ten obr. stáhnul, tak ho v náhledu vidím celý, tj. břízu, krmelec a dva maníky. Kresba je v místě toho fleku totálně vypálená. Na takový flek by klidně stačil odraz i od malé plochy. Co je za tím lesem?

Já jsem na vlastní oči viděl záblesky od skel domů ze sídliště na vzdálenost cca 30 km Laughing.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 13:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po července 23, 2007 1:12 pm mat60 napsal:
Co je za tím lesem?

Za tím hustým porostem je několik metrů široký rozvolněný pás s vysokou trávou, za kterým hned zase začíná vysoký les.

Kdyby někdo uměl objasnit jak tam ten "flek" mohl vzniknout, tak sice přijdeme o záhadu, ale aspoň by se to vysvětlilo... Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 13:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

píšeš, že je to výřez ... dej celý obrazek ... jsou tam stíny od té věci? Nebo světlo? ... jsem na 100% přesvědčen, že nejde o Artefakt, ale o obyčejný artefakt Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 14:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Teď koukám, že v META tlačítku je ukryta i původní foto (náhled) ... Martine, já myslím, že kulového blesku by jste si všimli, a na zánik družice to taky nevypadá - jednou jsem to viděl a dlouho jsem si myslel, že to bylo UFO, než mi bylo ukázáno jak vypadá zánik družice či jiného harampádí z kosmu. Já bych tipnul buď nějaký odlesk (to se mi ale chce přijmout jen velmi málo) a nebo prostě nějaká chyba čipu ... prostě se čip rozhodl, že udělá chybu a toto je výsledek - na to věřím mnohem víc. Takže třeba byl čip či foťák přehřátý, nebo se na něj něco dostalo při výměně objektivu (pokud se tomu děje) nebo tak něco ...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 14:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing Laughing Teď jsem to ukazoval kámošovi ... padl dotaz ... "A nefotil on s bleskem? Občas ti při blesku přeletí někde hmyz a napare ti světlo rovnou do objektivu ..." ... koukal jsem na EXIFu ... flash fired ... blesk tedy cvakl, že jo? ... Zkusme tedy někdy vyfotit hejno much s bleskem ... třeba pak budeme mít ufo každý Smile
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 14:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Martine, a neměl si těsně před tím než jsi to nafotil sundaný objektiv? Kapka vody na chipu nebo smítko něčeho průhledného s relativně vysokým indexem lomu by to zrovna takto zvládlo.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 17:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

podle exifu je to focene kompaktem Olympus
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 23. července 2007 20:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po července 23, 2007 2:30 pm Bob napsal:
Laughing Laughing Laughing Teď jsem to ukazoval kámošovi ... padl dotaz ... "A nefotil on s bleskem? Občas ti při blesku přeletí někde hmyz a napare ti světlo rovnou do objektivu ..." ... koukal jsem na EXIFu ... flash fired ... blesk tedy cvakl, že jo? ... Zkusme tedy někdy vyfotit hejno much s bleskem ... třeba pak budeme mít ufo každý Smile

Tak toto je zatím asi nejpřijatelnější verze vedle toho kulového blesku. Smile Myslím ale, že už někde takové případy fotek musí být. Zajímalo by mě, stalo-li se to už taky někomu, jak ten odlesk od hmyzu u něho vypadal...
Ještě to ale taky může být sonda z mimozemské civilizace, která sledovala, co lidé dělají, a která je uzpůsobena k neviditelnosti pro lidské oko, ale už ne pro čipy foťáků. Laughing Laughing Laughing
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 24. července 2007 14:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 23. července 2007 20:37 Martin Kříž napsal:
po července 23, 2007 2:30 pm Bob napsal:

Tak toto je zatím asi nejpřijatelnější verze vedle toho kulového blesku. Smile Myslím ale, že už někde takové případy fotek musí být. Zajímalo by mě, stalo-li se to už taky někomu, jak ten odlesk od hmyzu u něho vypadal...
Ještě to ale taky může být sonda z mimozemské civilizace, která sledovala, co lidé dělají, a která je uzpůsobena k neviditelnosti pro lidské oko, ale už ne pro čipy foťáků. Laughing Laughing Laughing

Určitě to byla sonda. Martine to se jen tak nevidí, aby člověk strávil v lese na jednom místě u jedné houby hodinu. To už bylo podezřelé i marťanům Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
flassch

PříspěvekZaslal: út 24. července 2007 18:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak ufo to asi nebude a kulový blesk už vůbec ne... Dnes se mi to povedlo také...

195.28 kB    
zahada.jpg
   zahada.jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru