Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Stejně to nikdo nepozná.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 29. března. 2006 13:39
  Předmět: Stejně to nikdo nepozná.
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takové mikrohoubičky jsem v našel v neděli. Rostly na klacku (asi jasan) mezi plodnicemi nějakého starého dřevomoru a neměly ani milimetr. Udělal jsem pokus - vyfotil jsem to foťákem přes všechny předsádky co jsem našel (cca 30 dioptrií + 3x zoom) a stejné plodničky pak v úterý vyfotil přes binokulární mikroskop s 3D zaostřením (výběr zaostřených detailů z 5 různě zaostřených fotek). Stejně to nikdo nepozná. Laughing

132.14 kB    
Foto z bino. mikroskopu, 3D zaostření, výřez. Řepiště, Skalka, 26.3.06. (c)mat60.
necoxxx1.jpg
   necoxxx1.jpg

105.19 kB    
Foto z digitálu - Oly 4040z + 30D předsádka, výřez. Řepiště, Skalka, 26.3.06. (c)mat60.
P3260089.jpg
   P3260089.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 29. března. 2006 14:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

nepoznám, ale líbí moc!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
InKaso

PříspěvekZaslal: st 29. března. 2006 16:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Po prolistování atlasů mi z toho vychází Kůžička červená - Cytidia salicina. Podle Hagary mají být větší tak 5 až 10 mm.

Mirek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 30. března. 2006 7:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

InKaso napsal:
Po prolistování atlasů mi z toho vychází Kůžička červená - Cytidia salicina. Podle Hagary mají být větší tak 5 až 10 mm.

Mirek

Fotky kůžičky červené jsem někde na webu jíž viděl a vypadala jinak, spíše jako červené ucho.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: čt 30. března. 2006 23:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A to už jsou jako dospělé? Já bych to viděl na nějakou Scutellinii...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 31. března. 2006 7:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Martin Kříž napsal:
A to už jsou jako dospělé? Já bych to viděl na nějakou Scutellinii...

Díky. Podívám se po nich. Dospělé asi jsou, nevím. Já jsem si původně z blízka prohlížel černě zbarvený dřevomor a všíml jem si nějakých červených teček. Tak jsem ten kousek klacku dal do kapsy a doma se na to podíval přes binokulár. A ono to bylo celkem zajímavé. Laughing
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 21. dubna 2006 8:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Asi jsem na to přišel (celkem náhodou Laughing ) - nejspíše to bude něco z rodu Orbilia. Všechny Scutellinie jsou podstatně větší.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru