Založen: 13. 03. 2010 Příspěvky: 378 Bydliště: Týnec nad Sázavou
Zaslal: út 31. prosince 2013 0:55
Závojenka vzhledově pěkná, var. fotitelná .. ne.. .. závojenky makroskopicky nedá asi nikdo. Napadla mě sice jako první závojenka hedvábná - Entoloma sericeum, že je docela podobná, ale existuje spousta jiných a ještě podobnějších druhů, takže jako bych nic neřekl .. Každopádně bych věřil, že se na lokalitě mohou objevit nějaký moje oblíbenkyně voskovky, případně někajý kyjovečky například, doporučuju sledovat
Že jsem tak smělej. Podle čeho na těch fotkách mohu říci, s "jistotou", že se jedná o závojenku? Kdybych viděl jen ty nohy na druhé fotce, řeknu penízovka máslová, buď forma kuželovitá nebo máslová.
Založen: 13. 03. 2010 Příspěvky: 378 Bydliště: Týnec nad Sázavou
Zaslal: st 01. ledna 2014 21:24
no s jistotou se to říct nedá, ale myslím, že už jsem viděl spousty podobných plodnic závojenek různých druhů z travnatých mechatých biotopů, že věřím, že toto je závojenka na 99%.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory