Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Prosím poraďte
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mirek Vondráček

PříspěvekZaslal: so 25. srpen 2007 12:19
  Předmět: Prosím poraďte
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A tyto typuju na mechovku a nějakého slizáka,ale fakt nevím....Obě ze smrk.lesa.Díky za pomoc

145.47 kB    
.....?
Srpen07 013.jpg
   Srpen07 013.jpg

147.02 kB    
...z druhé strany
Srpen07 011.jpg
   Srpen07 011.jpg

148.04 kB    
Snad Mechovka...
Srpen07 010.jpg
   Srpen07 010.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 25. srpen 2007 14:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud jde o tu mechovku ... od mnohých jedovatých strmělek je k nerozeznání okem, ale nosem ... takež pokud voněla jako mechovka, pak to byla mechovka Smile

To první bych jako slizáka neviděl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: so 25. srpen 2007 19:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pavučinec a jasná mechovka.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 26. srpen 2007 18:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V čem je Martine ten trik, že i z fotky poznáš, že jde o jedlou mechovku a nikoli nějakou jedovatou strmělku?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Mirek Vondráček

PříspěvekZaslal: ne 26. srpen 2007 18:28
  Předmět: Dotaz
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

26. srpen 07, 18:20 Bob napsal:
V čem je Martine ten trik, že i z fotky poznáš, že jde o jedlou mechovku a nikoli nějakou jedovatou strmělku?

Jo tak to by mě taky moc zajímalo.Sebral jsem je totiž poprvé,protože jsem je viděl nedávno na výstavě v Louňovicích pod Blaníkem a pan Špinar nám dal perfektní výklad.Poznal jsem jí podle prý pro ni charakteristického pachu.No snad jsem se nesplet.Večer je na sobě vyzkouším,když si je Martin tak jistej.Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 26. srpen 2007 19:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jestli mohu předběhnout Martina, tak závojenky nemají tak hluboko sbíhavé lupeny a strmělkám nerůžovějí lupeny.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 26. srpen 2007 20:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mechovku poznávám podle té vůně ... kalibraci čumáku jsem provedl mikroskopickým potvrzením identity houby ... od té doby je potkávám celkem často, ale narůžovělé lupeny jsem u ní nikdy neviděl ... vždy jsem měl mladé plodnice s ještě trochu podvinutým okrajem klobouku. Do jídla si jí zatím ale stejně vzít netroufnu ... asi bych i troufl co se identity týče, ale ta intenzivní pro houbu netypická vůně mne odrazuje Smile
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: ne 26. srpen 2007 21:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Předbíhat se zajisté může Laughing ... jisté vysvětlení padlo.
Podle fotky jde i o celkový vzhled plodnice (o vůni ne). Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 26. srpen 2007 22:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Martine, myslíš jakože ty strmělky jsou více strmělkovité? Smile tj. skoro nálevkovité klobouky?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru