Zaslal: po 01. října 2007 16:48 Předmět: Hřib plavý, plstnatý nebo moravský?
Bohužel nemám k dispozici fotku, ale pokusím se o co nejlepší popis, klobouk světle béžovošedý, zespodu jasně žluté rourky, nožka tenká jako u "babky", po otlačení rezavohnědé otlaky, na druhý den už šedomodré, vůně klasická houbová s lehkým karbolovým nádechem, chuťově jako klasické hřiby. Chci se zeptat, jestli můžeme bez obav přidat do smaženice, aby ten karbolový pach nezkazil celé jídlo. Myslíme si, že je to hřib plavý, ale úplně jistí si nejsme. Díky za radu.
S tím to popisem asi příliš nepochodíte bez fota neb plodnice je to neurčitelné, h. moravský vůně po kopru , alespoń já to tak cítím, plavý po karbolu či lizolu _________________ Jirka Véle
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory