Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Čirůvka fialová
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zdeněk Fric

PříspěvekZaslal: pá 05. října 2007 8:41
  Předmět: Čirůvka fialová
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím houbaře.
Mám plnou misku nakrájené čirůvky fialové manželka mi nedovolila pro její silné aroma dát do ostatních houbiček. Poraďte jak ji nejlépe kuchyňsky použít, do octa jí je málo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
InKaso

PříspěvekZaslal: pá 05. října 2007 10:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejlepším řešením bude přesvědčit manželku, že by se neměla ochuzovat o takové kulinářské požitky jaké může Čirůvka fialová nabídnout. Je to opravdu velmi chutná houba a obavy, že by jídlo bylo příliš aromatické, nejsou na místě.
Zdeněk Fric

PříspěvekZaslal: po 08. října 2007 9:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 05. října 2007 9:41 InKaso napsal:
Nejlepším řešením bude přesvědčit manželku, že by se neměla ochuzovat o takové kulinářské požitky jaké může Čirůvka fialová nabídnout. Je to opravdu velmi chutná houba a obavy, že by jídlo bylo příliš aromatické, nejsou na místě.

O to se právě chci pokusit proto Vás prosím o recept jak ji připravit. Ta předcházející dávka skončila v nálevu DEKO ale chtělo by ho asi trochu přisladit. Nebo použít jiný nálev.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 08. října 2007 10:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nějaké recepty na nakládání máme tady, nejsou psané konkrétně na čirůvky, ale možná si vybereš

http://www.damyko.info/ForumC/viewforum.php?f=17
InKaso

PříspěvekZaslal: po 08. října 2007 10:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nakládání hub do DEKA není to pravé ořechové. DEKO je podle mne dost silný "draják", který potlačí všechny jemné chuti hub. V DEKU bych akceptoval nekteré tvrdší a chrupavé houbičky. Čirůvku fialovou je lépe využít pro přímou konzumaci, nebo využít nejaký šetrnější způsob konzervace.
lesánek

PříspěvekZaslal: po 15. října 2007 13:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nakládat čirůvku fialovou mě ještě tedy nenapadlo, i když při letošní obrovské nadúrodě by to byl asi dobrý nápad. Čirůvku fialovou připravuji vždy jen samotnou bez ostatních druhů hub jen tak na kmíně, velice dobře tak vynikne její chuť.
zcr
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 25. října 2007 9:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já z ní udělal několikrát vynikající smetanovou omáčku na špagety - osmažit na másle, zalít vývarem (bujón), povařit, zahustit, přidat smetanu...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru