Zaslal: pá 05. října 2007 8:41 Předmět: Čirůvka fialová
Zdravím houbaře.
Mám plnou misku nakrájené čirůvky fialové manželka mi nedovolila pro její silné aroma dát do ostatních houbiček. Poraďte jak ji nejlépe kuchyňsky použít, do octa jí je málo.
Nejlepším řešením bude přesvědčit manželku, že by se neměla ochuzovat o takové kulinářské požitky jaké může Čirůvka fialová nabídnout. Je to opravdu velmi chutná houba a obavy, že by jídlo bylo příliš aromatické, nejsou na místě.
Nejlepším řešením bude přesvědčit manželku, že by se neměla ochuzovat o takové kulinářské požitky jaké může Čirůvka fialová nabídnout. Je to opravdu velmi chutná houba a obavy, že by jídlo bylo příliš aromatické, nejsou na místě.
O to se právě chci pokusit proto Vás prosím o recept jak ji připravit. Ta předcházející dávka skončila v nálevu DEKO ale chtělo by ho asi trochu přisladit. Nebo použít jiný nálev.
Nakládání hub do DEKA není to pravé ořechové. DEKO je podle mne dost silný "draják", který potlačí všechny jemné chuti hub. V DEKU bych akceptoval nekteré tvrdší a chrupavé houbičky. Čirůvku fialovou je lépe využít pro přímou konzumaci, nebo využít nejaký šetrnější způsob konzervace.
Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
Zaslal: po 15. října 2007 13:11
Nakládat čirůvku fialovou mě ještě tedy nenapadlo, i když při letošní obrovské nadúrodě by to byl asi dobrý nápad. Čirůvku fialovou připravuji vždy jen samotnou bez ostatních druhů hub jen tak na kmíně, velice dobře tak vynikne její chuť.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory