Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: čt 12. října 2006 13:02 Předmět: Tak jsme skončili s obrázky? |
 |
|
Tak jsme skončili s obrázky ?
Toto mi to píše při vkládání přílohy:
Promiň, ale celkový diskový prostor vyhrazený všem přílohám všech uživatelů/ek byl už vyčerpán. Máš-li nějaké dotazy, kontaktuj administrátora/ku fóra.
Jak to půjde dále?
Naposledy upravil mat60 dne st 31. ledna 2007 12:19, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 12. října 2006 13:31 |
 |
|
Dej mi 15 minut! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 12. října 2006 13:38 |
 |
|
ok, mělo by to frčet. Lze přidal dalších zhruba 600-800 obrázků. Společnost, která nám poskytuje prostor bohužel nereaguje na náš chtíč zaplatit jim více ... ... ještě máme stále nějakou rezervu. Udělám zálohu a snad se mi podaří zjistit kolik přesně. Nic méně musíme na poskytovatele udeřit hodně rázně a nebo ho případně změnit za jiného. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: čt 12. října 2006 15:26 |
 |
|
12. října 06, 12:38 Bob napsal: |
ok, mělo by to frčet. Lze přidal dalších zhruba 600-800 obrázků. Společnost, která nám poskytuje prostor bohužel nereaguje na náš chtíč zaplatit jim více ... ... ještě máme stále nějakou rezervu. Udělám zálohu a snad se mi podaří zjistit kolik přesně. Nic méně musíme na poskytovatele udeřit hodně rázně a nebo ho případně změnit za jiného. |
Díky. Těch 600 až 800 obr., to není na moc dlouho. Bude potřeba to nějak vyřešit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: pá 13. října 2006 15:01 |
 |
|
Omezil jsem dočasně maximální velikost obrázků na 150 kB, jakmile bude vyřešen problém s ukládacím prostorem, pustím tam zase původních 256 kB. Pokud jste přesvědčeni, že jsou Vaše obrázky natolik unikátní, že by jim zmenšení pod 150 Kb uškodilo, pošlete mi SZ a já Vám nastavím potřebnou velikost individuálně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 17. října 2006 9:00 |
 |
|
Asi by se to slušelo říci. Dobrá společnost, která je poskytovatelem prostoru pro tento web a které za to platíme je velmi velmi neakční nečinná ... vše řešíme, ale je možné, že budeme muset udělat přechodná opatření ... viz. 150 kB na přílohu.
Ještě mne napadá, že bychom z FTP stáhli "všechny" obrázky z minulého půlroku a až to vyřešíme, tak je tam vrátíme ... pokud nikdo z administrátorů nepustí sychronizeci čí stínové témata, tak by se nemělo nic stát (?) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: st 29. listopadu 2006 13:44 |
 |
|
Už jsme přesunuti na novém hostingu u společnosti Gigahosting , kde máme celkem 3GB místa, což by při stávajícím provozu mělo stačit tak na dva roky. Limity velikosti obrázků jsem zvýšil na 200kB, ale tuto možnost využívejte jen pro fotografie u kterých je to třeba, nebo pro ty, které si to svoji kvalitou opravdu zaslouží a třeba budou adepty na zařazení do atlasu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
Zaslal: st 29. listopadu 2006 14:17 |
 |
|
dotaz neprilis velke dulezitosti :O))
zmizel mi obrazek - ikona, tady pojmenovany jako "obrazek postavicky".. mam to tam znovu ukladat, nebo se to automaticky znovuzprovozni, az bude dokoncen prevod??
diky _________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: st 29. listopadu 2006 14:33 |
 |
|
Už je zpátky, chybička se vloudila. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
Zaslal: st 29. listopadu 2006 14:50 |
 |
|
st 29. listopadu 2006 12:33 Lupo napsal: |
Už je zpátky, chybička se vloudila. |
diky! _________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 30. listopadu 2006 9:41 |
 |
|
K tej velikosti obrázků ... vlivem našich omezení jsem se začal využívat nastavení fotošopu, který komprimuje na kvalitu "Vysoká" což obnáší komprimaci JPG 60% ... fotky jsou prakticky vždy pod 200 kB a je fakt, že prostým okem na monitoru standardní kvality ... kvalita je prostě vysoká ... doporučuji 60% ... ušetří to hodně práce  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Philco
|
Zaslal: ne 07. ledna 2007 0:15 |
 |
|
st 29. listopadu 2006 12:44 Lupo napsal: |
Už jsme přesunuti na novém hostingu u společnosti Gigahosting , kde máme celkem 3GB místa, což by při stávajícím provozu mělo stačit tak na dva roky. Limity velikosti obrázků jsem zvýšil na 200kB, ale tuto možnost využívejte jen pro fotografie u kterých je to třeba, nebo pro ty, které si to svoji kvalitou opravdu zaslouží a třeba budou adepty na zařazení do atlasu. |
Pokud potřebuje někdo dostat do fora větší fotografii, lze to přeci elegantně řešit přes free (!) hostingové služby ( http://www.imageshack.us ) , kde lze nahostovat obrázek o velikosti až 1,5 MB (!) a nalinkovat ho sem, to tohoto fora buď přímo (Direct link to image):
nebo použít thumbail: (Thumbnail for forums (1))
Pozn.: Fotografie z 6.ledna 2007 / okolí Českolipska |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: ne 07. ledna 2007 13:43 |
 |
|
Už jsem zde několikrát psal o vkládání velkých obrázků. Například zde:
ne 10. prosince 2006 15:31 Lupo napsal: |
Při vkládání velkých obrázků ze svých webů, používejte prosím následující způsob zápisu. Výsledkem je standardní vyskakovací okno o velikosti obrázku. Malý obrázek (náhled) by měl mít delší stranu do 300pixelů.
kód: |
[img popupurl=http://veliky_obrazek.jpg popupname=nazev_obrazku]http://maly_obrazek.jpg[/img] |
|
Týká se to samozřejmě i služby imageshack. Důvod to má prostý, struktura fóra DAMyko je navržena pro určitou velikost vložené fotografie, nebo generovaného náhledu. Při vložení velké fotografie dojde k narušení rozložení prvků stránky a ta se roztáhne za okraj obrazovky. Uvědomte si prosím, že toto narušení rozložení se netýká pouze vašeho příspěvku, ale i příspěvků ostatních uživatelů na stránce. Velké problémy to také způsobí návštěvníkům s nižším rozlišením obrazovky u kterých se toto projeví i při relativně malé fotografii (větší jak 700px šířky). Další problémy to způsobí také zpomalením načítání stránky, kdy se pokaždé musí načíst obrázek v plné velikosti.
Při vkládání velkých fotografií zvažte, zde je účelné vkládat fotografii v této velikosti a zda není vhodnější věnovat trochu času úpravě její velikosti ať již změnou rozměru, výřezem, nebo úrovní komprese tak, aby šla vložit běžnými prostředky DAMyko.
Znovu tedy opakuji: Při přímém vkládání obrázku pomocí značky IMG s šírkou větší jak 300px zásadně používejte funkci náhledu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 08. ledna 2007 10:10 |
 |
|
Asi bychom měli trochu pečlivěji revidovat a doplnit nápovědu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tost
|
Zaslal: út 15. dubna 2008 20:00 Předmět: 200kB bohatě stačí |
 |
|
Ahoj tak tu brouzdám aby jsem přišel na jiné myšlenky a těch 200kB podle mě bohatě stačí.Vyjímka by byla asi jen u VAŠEHO super Atlasu hub.Tam by se vyplatilo víc s Tím že se tam snímky budou dávat zvlášť,
Jinak se chci zeptat co stojí ten hosting a jestli nepotřebujete nějak vypomoct.Tost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|