Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 15. listopadu 2007 21:46 Předmět: citace |
 |
|
A zase návrh na změnu.
Což takhle v citacích nahradit výraz "napsal" výrazem "napsal(a)"? Se mi zdá, že tady nějak nemyslíte na něžná pohlaví.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
Zaslal: čt 15. listopadu 2007 22:53 Předmět: Re: citace |
 |
|
čt 15. listopadu 2007 19:46 Martin Kříž napsal: |
A zase návrh na změnu.
Což takhle v citacích nahradit výraz "napsal" výrazem "napsal(a)"? Se mi zdá, že tady nějak nemyslíte na něžná pohlaví.  |
jo!
a jakapak zavorka tam.. pekne lomitko!
 _________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 16. listopadu 2007 9:47 |
 |
|
No já nevím nevím ... aby jsme pak nepředělávali uživatel(ka) a podobně ... nevíc ... v nastavení není volba pohlaví ... já myslím, že si ani nedovedeme představit kde všude by se to muselo přepsat ... já bych raději zůstal že všichni tu jsou UŽIVATELÉ a ty jsou dle jazyka českého rod mužský - to není diskriminace. Myslím si, že uživatel zahrnuje uživatele i uživatelky. Ona čeština oněm feministickým spolkům či jiným organizacím jde díky své dokonalosti až moc na ruku. V neslovanských jazycích nic takového obvykle není ... měl jsem na stáži obrovský problém, kterak říci, že jsem tam byl s kamarádkou nebo s kamarádem ... oni mají jedno slovo pro oba - Friend - a je jedno jestli je to on a nebo ona ... jenže mé češtinské návyky byly pro mne nepřekonatelné a tak jsem svými tvrzeními, že jsem tam byl s "my girl-friend" brzy získal pověst pěkného proutníka, a brzy na to tvrzeníma, že jsem tam byl se svými boy-friends i pověst proutníka, který ve své ložnici nediskriminuje žádné na zemi dostupné pohlaví  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

|
Zaslal: pá 16. listopadu 2007 12:17 |
 |
|
chapu.. mam z teto zeme podobne zkusenosti.. nekolik zen se tu ke mne zacalo chovat ponekud ostrazite a muzi projevili jistou miru nadsene zvedavosti pri pouzivani "my girlfriend"
klidne tu budme "bezpohlavni".. vsak to tu neni zadna seznamka :O) _________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 16. listopadu 2007 13:56 |
 |
|
Witch, tebe to asi pobaví nejvíc Moje největší kousky ze zahraničí:
1. Navštívil mne tam můj šéf z Prahy. On používá parfémy a hodně mi pomohl. Tak jsem mu na rozloučenou chtěl koupit nějaký dobrý pánský parfém. Inu, vysvětloval jsem prodavačce co chci svou lámanou angličtinou a mimo jiné jsem velmi důrazně prohlásil:
"You know, he is my boyfriend"
"He is my boss from Prag"
Měla jsi jí vidět! Tam jsem se samosebou nečervenal bo jsem nevěděl co říkám, ale později jsem se fakt zastyděl
2. Asi po roce jsem svému tamnímu bossovi řekl, že mi je to sice jedno, ale že mi to prostě jen přijde divné, když nás pořád oslovuje jako by jsme byly banda homosexuálů. Byl nejprve velmi zaskočen a jeho výraz byl nepopsatelný. Asi 30 vteřin trvalo než mu došlo, že jeho výraz "guys" mylně pokládám za "gays" ... no, skoro měsíc se na můj účet bavil celý ústav.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

|
Zaslal: pá 16. listopadu 2007 16:50 |
 |
|
prodavacka pri sve viktorianske vychove jiste ani necekla :O)
a gay/guy.. jojo, taky jsem zila jeste nekolik mesicu po pristehovani se sem v prekvapeni, kolik je tu homosexualu v pomeru k CR, nez mi docvaklo.. :O))
jeste vic me ale prekvapilo, ze si tak rikaji navzajem i holky a zeny.. nebo muzi zenam a o zenach.. ze to neni jen "chlape" ale i "clovece" a podobne..
zdanliva chudost anglictiny na slovni zasobu se dost kompenzuje v rozmanitosti uzivani tech "par slov"
jeste porad se nestacim divit  _________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|