Zaslal: pá 26. října 2007 9:34 Předmět: obrpečárka?
Tuhle houbu jsem fotil včera večer na louce. Podle mého laického pohledu se možná jedná o nějaký druh pečárky a protože byla obrovská, přiložil jsem mobil pro porovnání velikosti. Nevím, zda je to běžná velikost nebo by fotka byla vhodná do fóra o kapitálních úlovcích.
Neni - většinou bývají tak do 15cm klobouk a 20cm třeň, usuzuji podle barvy lupenů která ve stáří u Kukmáku přechází do špinavě růžový, navíc ta pochva, růst na louce či poli mimo les, a u starších plodnic se okraj klobouku zvedá čímž může plodnice vypadat nálevkovitě..jediný co mi nesedí je poměr velikosti klobouku k třeni, ale.......proč ne... _________________ Jirka Kohl
Díky za odpověď - byla tam ještě jedna plodnice a podobně jako tato byla hmotností vyvrácená a zespodu byla tmavá, až černá, podobně jako u pečárky a měla ještě silnější a mohutnější třeň.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory