Čeleď Geoglossaceae (Jazourkovité) zahrnuje následující rody: Geoglossum - Maasoglossum - Phaeoglossum - Thuemenidium - Trichoglossum
Často sem bývá řazen i rod Microglossum (Pazoubek), a tak lze o tomto rodu informace spolu s touto čeledí. Na internetu jsem ještě narazil na rod Leucoglossum, ke kterému jsem našel zmínku pouze na Fungorum: Leucoglossum durandii (Teng) S. Imai, (1942); Basionym: Trichoglossum durandii Teng 1932. Toť vše. Rod Maasoglossum by měl být nový druh čeledi Geoglossaceae z východních Himalají. Pokud jsem správně pochopil informace z webu, tak Phaeoglossum (syn. Himantothallus) je rod z Arktidy (více třeba v J. Phycol. 1981, 17, 15-29). K rodu Thuemenidium jsem nic moc nenašel, snad jen, že má něco společného s Microglossum (Pazoubek).
Mykologické Listy, No. 98, 2006
Deckerová H.: Identification problems in the genus Geoglossum - 8
a
Mykologické Listy, No. 98, 2006
Kříž M. a Skála E.: - Very rare ascomycetous fungi of family Geoglossaceae in northwestern Bohemia (with a German summary) - 15
North American Hyaline-Spored Species of the Geoglosseae
E. B. Mains
Mycologia, Vol. 47, No. 6 (Nov. - Dec., 1955), pp. 846-877
doi:10.2307/3755508
This article consists of 32 page(s).
v cat. of life jsou druhy:
Geoglossum atropurpureum
Geoglossum barlae
Geoglossum cookeanum
Geoglossum difforme
Geoglossum elongatum
Geoglossum fallax
Geoglossum glabrum
Geoglossum glutinosum
Geoglossum nigritum
Geoglossum peckianum
Geoglossum simile
Geoglossum starbaeckii
Geoglossum uliginosum
Geoglossum umbratile
Geoglossum viscosum
Geoglossum vleugelianum
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory