Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Phlebia rufa - Žilnatka proměnlivá ???
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 17. prosince 2007 23:32
  Předmět: Phlebia rufa - Žilnatka proměnlivá ???
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ještě jsem vyhrabal jednu ze "své" oblíbené klády v Bezručově údolí u Chomutova ... tady se po celý rok vždycky něco najde. Naposledy jsem tu fotil Pařezník pozdní

193.85 kB    
Žilnatka oranžová, Chomutov, Bezručovo údolí, 18.11.2007
P1040056.jpg
   P1040056.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 18. prosince 2007 9:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

takový málo oranžová mi přijde ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 18. prosince 2007 13:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takových málo oranžových jsem viděl plné klacky a furt nevím, jestli je to ona.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 18. prosince 2007 18:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Strčil jsem jí sem tak trochu automaticky Embarassed ... jako že asi nějaká vybledlá, ale jak tak na to koukám, ona to bude spíš Žilnatka proměnlivá. Ve Velahubu je popsaná jako:

... se světle okrovou až červenohnědou plodnou částí, někdy se šedým, krémovým, žlutavým, nebo pleťově růžovým nádechem.

řekl bych, že uvedené barvy naprosto sedí.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 19. prosince 2007 9:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přesně to jsem měl na mysli ... koukni co jsem našel přes google http://www.damyko.info/ForumB/viewtopic.php?t=183 (mimo: to vyhledávání je potřeba nějak sesypat). Někde o těch žilnatkách psal BabaJaga (jestli se nepletu), a jestli se nepletu, tak to bylo na nahoubách, ale nemohu to tam nikde najít ... zdá, že vyhledávání na nahouby není z nejlepších Crying or Very sad
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 19. prosince 2007 10:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Velmi slušné popisy žilnatek jsou ke stažení v aphyllophorales databázi
http://www.cbs.knaw.nl/databases/index.htm. Je tam 190 záznamů, včetně variet Laughing Laughing Very Happy. Teď nemám čas to porovnávat, tak jsem si aspoň nějaké vytisknul.

P. radiata je tady:
http://www.cbs.knaw.nl/scripts/Aphyllophorales.dll/ShowName?Nr=20771
P. rufa je tu:
http://www.cbs.knaw.nl/scripts/Aphyllophorales.dll/ShowName?Nr=20781

Naposledy upravil mat60 dne st 19. prosince 2007 12:28, celkově upraveno 1 krát
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 19. prosince 2007 11:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 19. prosince 2007 9:53 mat60 napsal:
Je tam 190 záznamů, včetně variet

Shocked Shocked Shocked
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 19. prosince 2007 13:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem to alespoň na nějaký čas oddělil od žilnatky oranžové do sólo vlákna. Je to na nějakou dobu (vánoce bez internetu?) můj asi poslední moderátorský zásah a tak jsem si to náležitě užil Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru