Corticium nesporii je synonymum od Velenovského (1922) pro Hymenochaete Mougeotii. Jenže ted jsem zjistil že v Annual checklistu berou Hymenochaete Mougeotii a Hymenochaete cruenta jako dva samostatné druhy....kdežto V. Antonín v Encyklopedii jako jeden druh. . _________________ Jirka Kohl
Dva druhy? Otázkou zůstává,zda byla provedena revize typových položek. Pokud ne, tak platí oba názvy, i kdyby to byl jeden druh.
V červeném seznamu se pod synonymum mougeotii podepsali Kotlaba F. a Pouzar Z.(viz. červený seznam - můj odkaz na celý obsah - ve skutečnosti "ofotografována" celá publikace). V odkazech na literaturu:sub H.mougeotii (tzn. je uvedena pod tímto jménem).
U českých názvů je to složitější, zde žádná synonyma neplatí, zde se název používá, nebo nepoužívá (preferuje, nepreferuje). Bob někde napsal (ne citace), že bude dávat přednost názvům z červeného seznamu. Proto bych tento název ponechal. Nejdůležitější pro zájemce o houby je to, že tyto tři české názvy se vyskytují v atlasech zakoupených po roce 2000.
... Bob někde napsal (ne citace), že bude dávat přednost názvům z červeného seznamu. ...
Jo jo něco jsem tím směrem poznamenal, ale má-li někdo jiný a lepší nápad ... Myslím, že je to principiálně trochu jedno. Důležitější je, aby se u druhu vyskytly všechny názvy v prvním pádu jednotného čísla. To proto, aby byly vyhledávačem vyhledatelné.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory