Zaslal: pá 15. února 2008 13:39 Předmět: Nápověda
Zdravím.Mám problém s přiložením fotografie k textu.Většina fotek v mých souborech má větší kapacitu než 200 kB.Můžete mi poradit jak postupovat?Předem děkuji.
Vypadá to, že se ti ale vložit podařilo Obrázky nad 200 kB vkládat nejdou. Ty které tu jsou jsou obvykle pozůstatkem z minulosti či "udělením výjímky". O zmenšování obrázků je tu někde povídání, ale nedaří se mi to najít
Každopádně, je potřeba zmenšit počet bodů na šířku maximálně ca. 950, ale stačí 800 až 850, i méně dle charakteru fotky. Výška je optimálně nejlepší pod 800 bodů opět dle charakteru fotky. Pak je třeba zvolit kompresi JPG a to nejlépe tak, že pokud máte super ostrou fotku z dobrého přístroje pak stejně je potřeba dostat se pod 200 kB, pokud to vskutku není možné neb by obrázek stratil tu informaci, kterou má předat, pak kontaktujte admina. Obecně používám 60% kvalitu JPG a téměř vždy jsem kolem 150 kB což je OK. Pokud jde o fotky z málo kvalitních přístrojů (uveďme jako příklad zejména mobily) pak je nejlépe obrázek zmenšit (počet bodů, převzorkovat, resize, resample, ...) tak, aby již nebyla nekvalita tak patrná, a rozhodně jít s kvalitou konverze do JPG na nějakých 30-50 %. Pak se obvykle fotka dostane pod parádních 50 kB a místo velké špatné fotky se spoustou artefaktů se stane slušná malá fotka s málem detailů, ale bez artefaktů. Samosebou dá se s tím polemizovat, ale tak na 90% bych si za tím stál.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory