Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
První mikrofotografie - čihovitka
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
flassch

PříspěvekZaslal: út 02. prosince 2008 19:21
  Předmět: První mikrofotografie - čihovitka
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokoušel jsem se o první mikrofotku, moc to nevyšlo a to spíš také proto, že pro první fotku jsem si vybral pitvu čihovičky, takže zrovna nevím co tam hledat..

Zvětšení 40x, okulár 16

48.34 kB    
7_1.jpg
   7_1.jpg

77.22 kB    
6_1.jpg
   6_1.jpg

67.94 kB    
5_1.jpg
   5_1.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 02. prosince 2008 22:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak nevím ... máš nějaký dotaz? Smile ... Co u čihovitek přesně hledat nevím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
flassch

PříspěvekZaslal: út 02. prosince 2008 22:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak asi spíš to jestli se na tom dá něco poznat o poznání konkrétního druhu už raději nemluvím...

jo a ještě něco, jak je to s výtrusy u tzv. chorošů?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 02. prosince 2008 23:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No jasně, že je něco vidět, ale to asi taky víš Smile ... minimálně to, že na těch hyfách nejsou přezky Wink Ty výtrusy jsou dost malé. Měl jsi to ve vodě? A fotil jsi přiložením k okuláru? tj. zvětšení 40x16 = 640 ?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 02. prosince 2008 23:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tím tzv. choroše myslíš troudnatec a tak, ju? Tak tam je to prý problém Laughing bo moc nepráší výtrusy a tak. Zkoušel jsem několikrát ale dělat příčné řezy přes rourky a občas jsem tu a tam na výtrus narazil Smile Ale vícekrát jsem to nezkoušel, takže to není směroplatné ? Smile
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 03. prosince 2008 9:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já bych řekl Very Happy, že v těch obr. žádný výtrus čihovitek není.

Nevím co jsi pitval (asi nepohlavní stádium čihovitky), ale v obr. jsou maximálně konidie. Ty bývají malé, bezbarvé a celkem nic na nich není vidět. Na první pokus o mikrofoto bych si asi vzal něco jiného.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru