Zaslal: út 02. prosince 2008 19:21 Předmět: První mikrofotografie - čihovitka
Pokoušel jsem se o první mikrofotku, moc to nevyšlo a to spíš také proto, že pro první fotku jsem si vybral pitvu čihovičky, takže zrovna nevím co tam hledat..
No jasně, že je něco vidět, ale to asi taky víš ... minimálně to, že na těch hyfách nejsou přezky Ty výtrusy jsou dost malé. Měl jsi to ve vodě? A fotil jsi přiložením k okuláru? tj. zvětšení 40x16 = 640 ?
Tím tzv. choroše myslíš troudnatec a tak, ju? Tak tam je to prý problém bo moc nepráší výtrusy a tak. Zkoušel jsem několikrát ale dělat příčné řezy přes rourky a občas jsem tu a tam na výtrus narazil Ale vícekrát jsem to nezkoušel, takže to není směroplatné ?
Já bych řekl , že v těch obr. žádný výtrus čihovitek není.
Nevím co jsi pitval (asi nepohlavní stádium čihovitky), ale v obr. jsou maximálně konidie. Ty bývají malé, bezbarvé a celkem nic na nich není vidět. Na první pokus o mikrofoto bych si asi vzal něco jiného.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory