Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Radek Doležal Čestný člen
Založen: 16. 07. 2006 Příspěvky: 485 Bydliště: Smrkový Týnec (okr. Chrudim)
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 14. dubna 2008 8:02 |
|
|
Tu hledám už druhým rokem ... zatím bez úspěchu Gratuluji!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
no-X Čestný člen
|
Zaslal: st 05. dubna 2017 17:14 |
|
|
Křovinatý remíz na svahu, líska, třešeň, hloh, v okolí i habr a babyka. Pod loňským listím na vrstvě půdy smíšené se zbytky staršího (než loňského) listí. Nejdřív jsem myslel, že půjde o jehnědky na lískových jehnědách, ale když mi došlo, že jsem pod hlohem, pár jsem jich vyhrabal a vyrůstaly z černých mumifikovaných hložinek. Je zajímavé, že ty hložinky, ze kterých rostou, jsou výrazně menší než ostatní. Houba zřejmě způsobuje, že ještě živý plod nedoroste plné velikosti. Bylo jich tam hodně, ve všech růstových stádiích, ale jednotlivě.
|
195.96 kB |
|
1. duben 2017, České středohoří, okolí Lovosic, cca 300 m n. m. |
|
|
|
SDIM1474_960.jpg |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Radek Doležal Čestný člen
Založen: 16. 07. 2006 Příspěvky: 485 Bydliště: Smrkový Týnec (okr. Chrudim)
|
Zaslal: čt 06. dubna 2017 18:52 |
|
|
st 05. dubna 2017 18:14 no-X napsal: |
Křovinatý remíz na svahu, líska, třešeň, hloh, v okolí i habr a babyka. Pod loňským listím na vrstvě půdy smíšené se zbytky staršího (než loňského) listí. Nejdřív jsem myslel, že půjde o jehnědky na lískových jehnědách, ale když mi došlo, že jsem pod hlohem, pár jsem jich vyhrabal a vyrůstaly z černých mumifikovaných hložinek. Je zajímavé, že ty hložinky, ze kterých rostou, jsou výrazně menší než ostatní. Houba zřejmě způsobuje, že ještě živý plod nedoroste plné velikosti. Bylo jich tam hodně, ve všech růstových stádiích, ale jednotlivě. |
Paráda. Preferuje hlohy rostoucí na zásaditém podloží. Určitě neroste pod každým hlohem.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
no-X Čestný člen
|
Zaslal: čt 06. dubna 2017 19:17 |
|
|
Áha, to je podstatná informace, proto jí asi tady v jižních Čechách při hledání pod nahodilými hlohy nenacházíme.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Yohaness
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|