Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Větší než malé množství čertových vajec...
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zcr
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá 06. června 2008 15:41
  Předmět: Větší než malé množství čertových vajec...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Má někdo nápad, jak kulinárně zpracovat 'ošatku' čertových vajec? Znám jen takové to obyčejné opražení na sádle s kmínem...

28.82 kB    
hadovky.jpg
   hadovky.jpg
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 06. června 2008 19:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

oloupat okrovku,stáhnout sliz ,nejlépe naříznout vrcholek vejce stáhnout zároveń okrovku i sliz,zůstane jen bílá dužnina se zeleným středem,nakrájet na plátky a obalit v pivním těstíčku osmažit ,,,,takhe je upravuji já a výborné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zcr
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá 06. června 2008 23:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pivní těstíčko - znamenám si Smile
v tom stahování jsem se dneska docela pocvičil... zpravidla naříznu křížem až do 'zeleného', rozchlípnu to a vyříznu tu zelenou 'pecku'... s trochou cviku se člověk ani neupatle Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 09. června 2008 13:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Óó nezapoměňme to pak nějak nasunout jak ke druhu do DAtlasu tak do Kuchaře!!! Tohle jen tak někdo nekonzumuje Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
zcr
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 09. června 2008 17:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nakonec skončily naplátkované a opečené na sádle (sůl, kmín)...
Je dobré osmažit je spíš víc než míň (až skoro zvoní Very Happy), když se nechají chvíli stát, zase zvláční.

40.27 kB    
řez
rez_certovym_vejcem.JPG
   rez_certovym_vejcem.JPG

31.9 kB    
zrno a plevy...
oloupane_hadovky.jpg
   oloupane_hadovky.jpg

11.65 kB    
naříznout do kříže až do zeleného, nožem odchlípnout obal i se slizem a vyříznout... sliz jde zatraceně špatně umýt...
loupani.jpg
   loupani.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 09. června 2008 17:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No to je super! Shocked
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kozis
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá 15. srpen 2008 17:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak to jste gurmani .. Smile
Ja je vzdy nasel v pritomnosti "starych" a to muzu byt gurman jak chci .. proste .. ee Smile
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 15. srpen 2008 22:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá srpen 15, 2008 17:38 Kozis napsal:
Tak to jste gurmani .. Smile
Ja je vzdy nasel v pritomnosti "starych" a to muzu byt gurman jak chci .. proste .. ee Smile

Mám podobný názor. Ale jak se říká proti gustu...... Very Happy

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru