Zaslal: st 26. září 2007 21:23 Předmět: Coprinus picaceus - Hnojník strakatý
Poprvé jsem ho našel předloni v bučině,ale fotky byly příšerné takže jsem ho sem nedal. Dnes už je to o trochu lepší - tyhle jsou z takové listnaté směsky (habr, javor a ???).
Založen: 25. 01. 2011 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha 10-Zahradní Město
Zaslal: čt 17. února 2011 18:11
Loni 10.října na mladoboleslavsku ve 270m.n.m., jsem na místě, kde se dají najít i slušný kvanta bronzáků, přívěskáčů, dubáků, plaváků a dalších barevnejch hříbků, ba i Hygrophorus penarioides, kvůli jejíž českýmu jménu si tu některý přispěvatelé málem roztrhali vobčanky, našel tohodle Fešáka!
Strakáčů jsem toho dne potkal cca 10 a abych potěšil Boba, cca o tejden před tím jsem na ně měl štěstí i na mimoňsku v cca 350m.n.m. pod statným bukem v hodně zetlelým opadu na vlhčím místečku!
Zde je to, jak z obrázku patrno, zapojená, světlá habro-doubrava na severně orientovaným svahu, s celkem bohatým bylinným patrem pitulníku, jaterníků, popenců i různejch (běžnějších)vstavačů....jak se tomu učeně říká?"Oblast teplomilné květeny"!
P.S.: Plaváků jsem i tohodle pokročile říjnovýho dne našel v jižně orientovaný doubravě na protějším kopci několik!
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory