Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Hnojník mrvní/Coprinopsis cinerea/
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: st 08. října 2008 16:14
  Předmět: Hnojník mrvní/Coprinopsis cinerea/
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chtěl jsem ho vložit hned do Datlasu,ale raději počkám zda tu se mnou někdo bude souhlasit,popř.nesouhlasit Smile . Foceno v jeden den,časy jsou u každé fotografie...

166.08 kB    
21.5 2008 Údlice u Chomutova /11:29/
4.jpg
   4.jpg

188.47 kB    
21.5 2008 Údlice u Chomutova /12:42/
7.jpg
   7.jpg

174.91 kB    
21.5 2008 Údlice u Chomutova /14:28/
8.jpg
   8.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JARIN

PříspěvekZaslal: st 08. října 2008 19:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já ti neporadím, ale chci chválit. Hezky zmapované a i pěkně vyfocené tedy pro moje oko určitě Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 09. října 2008 7:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fotky jsou pěkné. Je na nich vidět rychlý vývoj hnojníků. S jejich určením to ale bude složité. Bez mikroskopování to určit nepůjde. Podobných hnojníků je několik. Pro Coprinus, resp. nově Coprinopsis cinerea mi tam hlavně chybí onen ježatý, bílý povlak na povrchu klobouků (je to velum ???).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 09. října 2008 8:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pěkné fotky?!?! Jsou výborný! ... ale to je asi totéž jako když Mat napíše pěkné Smile Laughing Laughing

Kdysi jsem si s jendím hnojníkem dal tu práci a přenesl ho domů ... více viz v jeho tématu http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=1061

a nebo rovnou kuk na "video" http://www.damyko.info/Houbar/Bob/AnimationSmall.gif ... možná nejprve stáhnout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: čt 09. října 2008 8:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky,je pravda co jsem teď koukal,že ty chloupky u některých jsou,tady zrovna pršelo,ale nevím jestli by to na ně mělo vliv. Na některých fotkách je zas nemá,ale je pravda ,že určit hnojníka z fotky jde snad jen u h. obecného Smile. Jinak Bobe ,to video super Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
J. Č.

PříspěvekZaslal: po 15. prosince 2008 11:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Určite podsekcia Lanatuli J. Lange a C. cinereus mi príde ako veľmi vhodný kandidát. Na podobnom substráte rastie niekoľko podobných druhov, napr. C. macrocephalus.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru