Zaslal: st 08. října 2008 16:14 Předmět: Hnojník mrvní/Coprinopsis cinerea/
Chtěl jsem ho vložit hned do Datlasu,ale raději počkám zda tu se mnou někdo bude souhlasit,popř.nesouhlasit . Foceno v jeden den,časy jsou u každé fotografie...
Fotky jsou pěkné. Je na nich vidět rychlý vývoj hnojníků. S jejich určením to ale bude složité. Bez mikroskopování to určit nepůjde. Podobných hnojníků je několik. Pro Coprinus, resp. nově Coprinopsis cinerea mi tam hlavně chybí onen ježatý, bílý povlak na povrchu klobouků (je to velum ???).
Díky,je pravda co jsem teď koukal,že ty chloupky u některých jsou,tady zrovna pršelo,ale nevím jestli by to na ně mělo vliv. Na některých fotkách je zas nemá,ale je pravda ,že určit hnojníka z fotky jde snad jen u h. obecného . Jinak Bobe ,to video super
Určite podsekcia Lanatuli J. Lange a C. cinereus mi príde ako veľmi vhodný kandidát. Na podobnom substráte rastie niekoľko podobných druhov, napr. C. macrocephalus.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory