Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 15. září 2008 10:43 Předmět: Velikost fotografií |
 |
|
... změnšené obrázky ??? ... klikl jsi na ně?
Naposledy upravil Bob dne st 04. listopadu 2009 11:19, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: po 15. září 2008 10:56 Předmět: Zmenšeniny |
 |
|
Ale jo, nicméně velikost je omezena na 200 kB. Když se podívám na svém 24" monitoru na originál, a pak vidím, jak vypadá zvětšená zmenšenina 900x600, tak to zkrátka není ono.
Při dnešních rychlostech internetu a velikosti monitorů bych nebyl tak striktní v omezování velikosti. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 15. září 2008 11:00 |
 |
|
jojo ... kup si menší monitor ... 200 kB je zvládnutelná velikost pro náš prostor ... průzkum ukázla, že nikdo již nemá monitor pod 1024 bodů šířky ... plus okraje ... 950 je snad rozumné maximum. I mne by se líbili větší ... a to mám jen 19'' ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: po 15. září 2008 11:07 Předmět: Velikost fotek |
 |
|
Rozumný prohlížeč velkou fotku zmenší tak, aby se vešla do okna.
Z jiného soudku: jak velký prostor potřebujete a kolik platíte za provoz? Možná bych mohl pomoci provozně nebo sponzorsky. Kdyžtak pošli mail na godhome@godhome.dyndns.org. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 15. září 2008 12:46 |
 |
|
Diskusi oddělíme od atlasu do Kanceláře ...
ohledně hostingu ti odpoví Lupo, ale stěhovali jsme se už asi třikrát ... nyní nemáme nejlevnější, ale zato snad spolehlivý. Pokud jde o sponzorství, nemáme vpodstatě žádné. Pokud chceš project DAMyko podpořit, lze se domluvit na tom, že vyhlásíme nějakou soutěž a ty udělíš ceny ... ze svého Já chci už dlouho jednu vyhlásit, takže to udělám rovnou. Pokud chceš můžeš se přidat tím, že dáš nějaké další ceny ... soutěž předběžně vyhlášena zde. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: út 16. září 2008 23:13 |
 |
|
Tak to vemem hezky popořadě
- velikost obrázku - je to tak ja píše Bob, rozumně zobrazitelná velikost při rozlišení 1024x768. On sice každý prohlížeč umí zmenšit obrázek na velikost okna, ale výsledná kvalita takové komprese je hrozná. Navíc tato funkce je možná pouze pro samostatný obrázek, nikoli pro html stránku s obrázkem, jakou je zdejší okno ve kterém je zobrazen. Skriptem se naopak přizpůsobuje jeho velikost na velikost obrázku a je v něm i zavírací skriptík. Nebyl by problém při dosažení velikosti obrazovky začít obrázek skriptem zmenšovat na její velikost, ale výsledná kvalita by byla asi nevalná. Prostě to neni Photoshop Navíc něco takového napsat kompatibilní s používanými prohlížeči, operačními systémy a jejich grafickým prostředím je horor .
- rozlišení obrazovky - S rostoucím počtem funkcí na titulní straně a diskusi jsme kdysi "odstřelili" kompatibilitu s rozlišením 800x600 na kterém jsme začínali. Rozlišení 1024x768 je natolik rozšířené, že o tom v nejbližší době vůbec neuvažuji. Zapnul jsem logování tohoto parametru a zítra uvidíme kolik návštěvníků ho používá ... za poslední hodinu jsou jich 2/3
- hosting - Co se týká hostingu, myslím, že v současnosti můžeme být spokojeni. Služeb "za pár šupů" jsme si užili, výpadků taky, nahánět admina, nebo "vydírat" majitele hostingu už také více nemíním, necelý rok zpátky o tom najdeš hororové počteníčko. Zvolil jsem společnost, která má pod sebou mnohem větší ryby než jsme my a nad sebou má hostingové centrum, kde je umístěn například Seznam.cz. Propracovaný systém správy, nonstop dohled a bleskové řešení požadavků mohu jen chválit.
- sponzoring - zatím jsme sponzoring vždy směřovali přímo na uživatele formou cen v soutěžích. Vyhneme se tak veškerým formalitám a papírování. Pokud bychom někdy v budoucnu potřebovali zasponzorovat samotný provoz, můžem naopak vyhlásit soutěž pro sponzory, kde hlavní cenou bude faktura    |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: st 17. září 2008 11:11 Předmět: OK, díky za vysvětlení situace. |
 |
|
K velikosti monitoru - dělám IT, takže i 1024x768 považuji za archaické rozlišení, stránky tomu přizpůsobit je OK, protože tam se přizpůsobuje nejslabším, ale ty fotky bych fakt doporučil umožnit aspoň 300-400 kB.
Rád slyším, že hosting je v pořádku, hororovou story jsem četl a také jsem se k ní vyjadřoval.
Sponzoring bych mohl udělat formou reklamního banneru, asi se ukážu 4.10. v Unhošti, dáme řeč. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 18. září 2008 9:19 |
 |
|
S tou velikostí fotografií to má háček v tom, že to vážně vcelku rychle ubírá prostor co máme. On by to ani nebyl takový problém, kdyby velikost fotografie odpovídala její kvalitě. 200 kb fotka z mobilu a ze zrcadlovky je strašlivý rozdíl. Delší dobu uvažuji a již jsem to někde i navrhoval, aby velikost a množství vkládáných fotografií byla rozdělena na dvě kategorie. Ti, kteří evidentně ukazují kvalitní fotografie by dostali větší limit. Ostatní by dostali limit menší. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: čt 18. září 2008 11:26 |
 |
|
čt 18. září 2008 9:19 Bob napsal: |
Ti, kteří evidentně ukazují kvalitní fotografie by dostali větší limit. Ostatní by dostali limit menší. |
No problem, to phpBB umí. Je možné pro určitou skupinu nastavit vyšší limit a pokud se to bude používat s rozmyslem, nezpůsobí to žádný problém. Tím mám na mysli, že 400 kilo si nezaslouží fotka babky ze tří metrů, ale jen opravdu "špekový" snímek. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 18. září 2008 11:44 |
 |
|
Stejně myslím, že 250-300 kB je na doporučenou velikost dostatečné ... Já bych to asi udělal jinak ... nechal bych 200 nebo 250 kB tak jak bylo kdysi ... ale dal bych "neomezenou" velikost obrazovou i datovou do Atlasu ... tom by mi přišlo tak nějak košér vůči všem najednou, bez škatulkování. Do Atlasu smí přispívat jen vybraní co o to požádali a smysl velkých fotek plných detailů je tam očividný. Třeba by se tím podpořila i tvorba Atlasu Myslím však, že k jeho zatraktivnění je zapotřebí nějaká forma integrace do DAtlasu nebo-li jak již možná roky tvrdím - odstranit schizofrenii Atlas - DAtlas alespoň vizuálně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: čt 18. září 2008 13:51 |
 |
|
čt 18. září 2008 11:44 Bob napsal: |
... integrace do DAtlasu nebo-li jak již možná roky tvrdím - odstranit schizofrenii Atlas - DAtlas alespoň vizuálně. |
Jóoo, princip fungování mám již připravený, ale nějak jsem se z nedostatku času zaseknul v tvorbě správy taxonomických indexů a jejich napojení na externí zdroje V práci nás zrovna privatizují, doma už jsem sice při rekonstrukci bytu povýšil ze zedníka na truhláře, ale do pouhého bydlícího to má ještě daleko, navíc mi odešel disk, takže času na programování (dle manželky na blbiny) moc není. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 18. září 2008 16:28 |
 |
|
čt září 18, 2008 1:51 pm Lupo napsal: |
... takže času na programování (dle manželky na blbiny) moc není. |
No jo Jsem na tom podobně ... asi bychom si měli lakovat nehty ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: st 04. listopadu 2009 4:50 |
 |
|
út 03. listopadu 2009 16:57 Bob napsal: |
No to je něco pro můj nový monitor suuuuuuuper !!! |
Vidím dobře? Nový monitor? Takže se zvětší limit na fotky na damyku?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 04. listopadu 2009 7:15 |
 |
|
Jak to myslíš? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: st 04. listopadu 2009 9:12 |
 |
|
04. listopadu 09, 3:50 Vlkodlak napsal: |
út 03. listopadu 2009 16:57 Bob napsal: |
No to je něco pro můj nový monitor suuuuuuuper !!! |
Vidím dobře? Nový monitor? Takže se zvětší limit na fotky na damyku?  |
Díky Bobe. V originálu (4080x3070 pix.) je to ještě o pár tříd lepší, takže větší soubory na Damyku by se určitě hodily . A když máš nový monitor.... . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|