Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pepa Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mat60 Čestný člen
|
Zaslal: po 30. ledna 2006 15:04 |
|
|
Já si nemůžu pomoct. Mi se zdá že na nejspodnějším obrázku jsou narůžovělé lupeny. Nehádám se , ale jsem přesvědčený, že je to závojenka podtrnka. Zrovna takové mám nafocené (i mikroskopované) a až ty fotky najdu a upravím, tak je dodám.
Naposledy upravil mat60 dne čt 04. května 2006 8:59, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 30. ledna 2006 15:23 |
|
|
hmmmm, já jsem se nad obrázky také pozastavil ... velkou zkušenost s těmito houbičkami nemám ... každý rok mi vyrostou na jednom jediném místě na trávníku na zahradě ... typickou plodnicí jsou podle mne jen ty na prvním fotu ... ostatní dvě foto ... nevím, zkušenosti nemám tak rozsáhlé ...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Pepa Čestný člen
|
Zaslal: po 30. ledna 2006 16:08 |
|
|
Je to určitě Č. májovka je se řídím při sběru májovek hlavně čichem a ten je typický. Jen ten obrázek je z jiného místa a v jiném roce. Není zrovna typický a dost dobrý. Taky jsem mněl dilema jestli ho tam dát nebo ne. Podle reakcí ho asi vyjmu aby nebyl zbytečně matoucí.
Ještě všeobecně obrázkům ? myslím že by bylo dobré dát na první místo typickou fotografii pro daný druh a další dvě použít právě pro ty specifické určovací znaky. Bohužel ne u všech tyto foto mám. To je taky jeden z důvodů zakoupení dioptrických čoček. Hodlám je během roku nafotit a dplnit.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 30. ledna 2006 16:26 |
|
|
Mate máš pravdu, na spodním obrázku je jasná Entoloma.
Pepo mám čistě technický dotaz. Jak jsi udělal tu průhlednost tvých iniciálů na snímku (že za nimi prosvítá focené prostředí) a v kterém programu?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 30. ledna 2006 16:27 |
|
|
A´T tě Pepo ani nenapadne dávat to pryč !!! Pokud jsi si jist určením a já věřím, že jsi, pak bych to tam rozhodně nechal !!! Ba co víc, upozornil bych na takové tvarové odchylky!!! Jinak onen odstín do růžova ... Pepa má zvláštní zálibu fotit na slunci a nikoli ve stínu, no a to se pak jeden dost často diví Prý se prodavají takové papírky se vzorami barev, ty se dají ke kompozici, vyfotí, a pak se na ně může kalibrovat, jak fotografie, tak monitor, tak tiskárna.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Pepa Čestný člen
|
Zaslal: po 30. ledna 2006 17:47 |
|
|
Bob napsal: |
A´T tě Pepo ani nenapadne dávat to pryč !!! Pokud jsi si jist určením a já věřím, že jsi, pak bych to tam rozhodně nechal !!! Ba co víc, upozornil bych na takové tvarové odchylky!!! Jinak onen odstín do růžova ... Pepa má zvláštní zálibu fotit na slunci a nikoli ve stínu, no a to se pak jeden dost často diví Prý se prodavají takové papírky se vzorami barev, ty se dají ke kompozici, vyfotí, a pak se na ně může kalibrovat, jak fotografie, tak monitor, tak tiskárna. |
Je to jedna z mých prvních fotek neli uplně první. No a stím sluníčkem máš pravdu. Až na to, že to bylo mou oblibou. Už jsem vyučen stíním.
Asi bych tu fotku mněl vymněnit není zrovna dobrá.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Pepa Čestný člen
|
Zaslal: po 30. ledna 2006 18:00 |
|
|
Martine
V Zoneru-Upravi-Ostatní- text do obrázku
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Pantáta Čestný člen
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Luboš Čestný člen
|
Zaslal: po 01. května 2006 20:10 |
|
|
Musím suše konstatovat, že tentokrát ano tady od pátku až do dnešního dopoledne v tahu pršelo tak se mi nechtělo prolézat místa na májovky, ale zítra se jdu na ně podívat tak doufám, že už budou. Já si raději počkám na ty první hřiby.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
InKaso
|
Zaslal: čt 04. května 2006 20:22 Předmět: Májovky dorazily i do Slezska |
|
|
Dnes jsem našel v Dolním Benešově na trávníku u cesty ve vilové čtvrti 7 kusů Májovek. Byl to udržovaný trávník, v nejbližším okolí žádné stromy ani keře nebyly. Našel jsem je téměř ve tmě, jejich klobouky v tmavé trávě doslova zářily.
Mirek
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Pantáta Čestný člen
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: čt 04. května 2006 21:55 Předmět: Mňam .... |
|
|
No to je krása!!!!
To z toho budou jistě nějaké dobré aMarounky ...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: čt 04. května 2006 22:00 |
|
|
Pantáto co jiného než nějaký šílený salát a omáčka