Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Nová kniha : Funga Nordica
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: út 14. října 2008 17:04
  Předmět: Nová kniha : Funga Nordica
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na světě je nová publikace, kterou je ojedinělá zejména svým rozsahem a také tím, že je psána v přijatelném jazyce a tou je angličtina. Pokud by měl o knihu někdo zájem, tak cena je 2780 korun.

Knudsen, H. and J. Vesterholt (eds.): Funga Nordica - Agaricoid,
boletoid and cyphelloid genera. 2008. 965 p. - Plus 1 DVD: Myco Key
by Thomas Lassoe and Jens H. Petersen, with 4000 col. photographs.

'A new complete funga of agarics and boletes in the nordic
countries, containing keys and descriptions to 2675 (all known)
agarics, boletes and cyphelloids from the nordic countries
including 114 species from the neighbouring countries: UK,
the Netherlands, northern Germany, northern Poland, Lithuania,
Latvia, Estonia, and the northwestern part of the European part
of Russia. With very few exceptions from the Mediterranean
area and from eastern Europe all known genera from these
groups in Europe are included. The resulting taxonomic system is
based on a phylogeny from 2006 (Matheny et al.), which has been
expanded to include the genera missing in their paper.
Nomenclature has been updated and authors corrected. As an extra
bonus the book includes a DVD from MycoKey with synoptic
keys to all genera of macrofungi in Europe and to all genera of
Pezizales and Helotiales in Europe. Furthermore, this special
edition of MycoKey has been enlarged with all the keys from
Funga Nordica as pdf-files. MycoKey includes also 4000 colour
photos of the best quality seen illustrating one or more species
from each of the included genera. MycoKey is produced by
Thomas Læssoe and Jens H. Petersen.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robi

PříspěvekZaslal: út 14. října 2008 17:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A pokud by snad někdo nechtěl tyto ceny, může ji v přepočtu pořídit za cca. 1200,- plus poštovné a balné například ZDE Laughing
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 15. října 2008 7:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jsi si jist, že ukazuješ na stejnou publikaci? Nesedí ani počet stran ani DVD klíč jako přídavek !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: st 15. října 2008 13:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta cena je jiná protože součástí je poslední verze Myco Key, což předopkládám znáte (viz www.mycokey.com). Cena je přepočítaná z www.koeltz.com. To jen pro vysvětlenou !!!!!!!! Cena na NHBS sice odpovídá, ale připočtěte si ještě tak 300 pošotovné. Je pravda, že počet stran je nesprávný, nicméně jde o tuto publikaci. Jinak samotná kniha stojí i s pošotovným asi 1500,-, to souhlasí, ale když jsem to sem přidával, měl jsem k dispozici jen nabídku s CD, kniha na NHBS tam byla
přidána teprve dnes.
robi

PříspěvekZaslal: st 15. října 2008 18:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No knihu jsem tam našel asi 10 minut po zadání příspěvku sem a vzhledem k tomu, jak rychle reagují Internetové vyhledávače bych řekl, že tam už nějakou dobu bude. Každopádně s poštovným až do ČR vychází na 43 GBP aneb po přepočtu na necelých 1400 Kč + MycoKey 3.0 vychází na cca. 40 Euro aneb necelých 1000 Kč. A tedy suma sumárum 2400,- čistá ručka ... Nebudu tu nikomu sahat do svědomí ...
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 8:02
  Předmět: Obahjoba

Ach jo, no já mám svědomí čisté tak ještě jednou. Když jsem vkládal příspěvek, tak jsem prostě narazil jen na tuto nabídku a cena je čistý kalkul dle nabídky v obchodu www.koeltz.com. (Viz obrázek). Nikdo, ani já netvrdí, že se ta kniha neprodává někde za nižší cenu !!! Byl to jen informativní příspěvek. Když si půjdete něco koupit, taky se podívaáte kde to mají lepší cenu, já tady přeci nikomu nic nevnucuji !!!, co se týče obchodu www.nhbs. com, tak vás ujišťuji, že jej sleduji prakticky denně, a před několika dny tam ještě bylo u knihy comming soon (not yet published) a také jiná cena. Pokud si spočítáte cenu z které jsem vycházel (navíc je bez poštovného) tak zjistíte, že cena odpovídá. nekoukal jsem v tu chvíli po jiných cenách, prostě jsem to sem dal. Takže mne prosím přestaňte obviňovat. Děkuji. Kdybych byl obchodník z knihami tak bych si k takové knize dal 500 korun marži a nikdo by nemohl nic říci, protože ochod je obchod. Škoda, že jím nejsem nemusel bych se tady obhajovat, jak malý kluk.

121.78 kB    
Clipboard02.jpg
   Clipboard02.jpg
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 8:27
  Předmět: Doplnění

Jen pro doplnění, Funga Nordica je reedice druhého dílu ze série Nordic Macromycetes 2. Pokud se podíváte na stránky nhbs.com a zadáte do vyhledávače Funga Nordica, naleznete tam dvě knihy. Najdete sice obálku s knihou Funga Nordica ale veškeré ostatní data - tzn. cena + počet stran jsou ještě z původního vydání Nordic macromycetes 2. Stoprocentně je cena ještě neaktuální a nesmyslná a bude o něco hodně vyšší, neboť nhbs.com, nemá zrovna malé marže, ale nevylučuji, že kniha půjde koupit levněji v některých severských obchodech s knihami. Ale pravděpodobně na nhbs.com bude v přepočtu mnohem vyšší, než jsem uvedl já. Opravdu si myslíte že kniha, co má skoro 1000 stran bude stát jen 47 EUR. ?! Navíc podle mých informací se bude kniha prodávat pouze s CD Mycokey !!!
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 8:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No jak jsem říkal, tak kniha na této adrese vyjde nejlevněji. To aby nikdo neřekl, že nikomu nepřeji lepší cenu :

www.tanglohse.dk/svampetryk/svampetryk.htm

S poštovným cca 2200 korun.

30.36 kB    
Clipboard02.jpg
   Clipboard02.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 11:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přátelé, kamarádi, bratři, ... Smile

Velmi nerad vidím tuto roztržku. Jak správně MM píše, nikomu koupi knihy nevnucuje, a nikdo jí tedy od něj kupovat nemusí. Tudíž nevidím sebemenší důvod ho jakkoli za jeho cenu napadat.

Odpovědí je, že si to buď koupíte od Martina a nebo jinde. Samosebou, strávíte s tím nějaký čas, možná budete muset zaplatit dopředu, možná budete potřebovat zařídit kreditní kartu, možná budete muset telefonovat, ... zkrátka budete muset něco pro to udělat. Výsledkem bude, že nějakou stovku ušetříte, ale nějaký čas s tím ztrávíte. A jelikož čas jsou peníze, tak se dostanete klidně i na cenu vyšší. Nebo-li platíte za všechno dvě ceny, jednou v penězích a podruhé časem. Je jen na Vás čeho máte víc.

Já osobně mám momentálně obojího pramálo, ale peněz přeci jenom více než času. A proto velmi rád využívám Michalových služeb, a rád mu zaplatím několik set navíc, protože mi ušetří čas, který má pro mne momentálně vetší hodnotu.

Můj nákup knih vypadá následovně ... najdu si na internetu knihu co chci a pošlu stránku Michalovi, jestli mi jí může obstarat. Vždy odpověděl kladně a poslal mi cenu, za kterou mi to přinese tam, kam určím. Tu jsem buď akceptoval a nebo ne. Pokud ano, tak Michal všechno zařídil, já mu poslal peníze, on mi zavolal, že kniha dorazila, zašli jsme na oběd, pokecali, předali si zboží a šli si po svém. Dokonce se ani nebrání zasláním knihy až k vám domů.

Musím konstatovat, že kdo není zběhlý v nakupování ze zahraničí a nemá dostatek nakupovacích prostředků (kreditní kartu, pay-pal, ...), jistě po několika pokusech rád připlatí za komfort, který Martin nabízí.

Takže. Je naprosto proti pravidlům tohoto webu kohokoli nařknout ze "zlodějských" cen neboť jak jsem výše vysvětlil, hranice, kde se cena stává cenou zlodějskou je velmi relativní a u každého jiná. Není proto možné kohokoli ze zlodějny nařknout. Zároveň je však naprosto korektní uvést odkazy na jiné zdroje, případně nabídnout knihu levněji. Občan ať se demokraticky rozhodne sám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 11:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A ještě jedna zkušenost ... koupil jsem si na internetu knihu za polovic než jí nabízejí běžné weby od kterých kupuje Martin. Musel jsem kontaktovat kamarád ve státech aby mi jí přes vyžadovanou USA kreditku a USA adresu koupil a poslal domů. Neb z Čech to koupit prostě nešlo. Vše mi nezabralo víc než několik emailů. Výsledek stál za to. Kniha skutečně dorazila, ale jednalo se pouze o jakousi pirátkou xeroxovou kopii ... hrůza!!! Takže pozor! Né vše co je nejlevnější je to co chcete Smile
novotmil
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 12:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Michale, nic si z toho nedělej a hlavu si s tím nelámej.
Vážení přátelé, já osobně jsem od Michala kupoval již několik knih a vždy jsem byl maximálně spokojen. Ceny nezjišťuju jestli je někde o dvě stovky levnější nebo né. Jak říká Bob, jde o ten konfort při nákupu. S Michalem se domluvím a za chvíli mám knihu doma. To je to, co mě zajímá a s čím jsem maximálně spokojený. No a samozřejmě kdo chce koupí, kdo nechce kupovat nemusí.
Byl bych nerad kdyby Michal na příspěvek reagoval tím, že nám knihy přestane nabízet a přestane se o tyto služby starat. Kdo by nám potom tuto mykologickou literaturu obstaral?
Takže Michale nezoufej, je mnoho lidí, kteří na tebe spoléhají.
A jako poslední bych jen podotknul, že dnes nedělá nikdo nic zadarmo a ani já bych to nedělal.
Takže Michale díky za tvé služba a doufám, že budeš pokračovat.
Milan Novotný
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 12:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dvěma milým kamarádům, i těm, kdož smýšlí obdobně o mé osobě odpovím citací z jedné hry, kterou jistě poznáte

"Děkuji Ti náčelníku, že jsi se mne zastal"

Všechny ostatní také moc zdravím a z mé strany všechno dobré. Tímto bych ukončil tento zbytečný a nicotný spor s dovolením.

Michal
robi

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 12:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nikdo nedělá nic zadarmo? Kolikpak tedy platíme provozovateli těchto stránek? Či jakou jinou mu poskytujeme protihodnotu? Aneb první protimluv bychom měli, že?
Dále pak, dostanete k dané knize účtenku či jiný daňový doklad na plnou cenu, kterou zaplatíte? Pokud ne, jedná se o daňový únik postižitelný plně dle zákona.

Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 14:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Milý pane kolego, totální nesmysl. Když si koupíte v zahraničí knihu, platíta za to státu daň ? Pokud ano je mi líto, ale já ne. Já se tím neživím, je to jen služba pro mé kolegy mykology a další, co se zajímají o houby. Představte si to, že si něco koupíte a pak to dál zase prodáte. Také neplatíte daň, já samozřejmě tomu, kdo chce účtenku ji dám. Jak říkám, jde o přátelskou službu, která je založená na vzájemné důvěře a garantuji vám, že z ní nemám žádný zisk. Je to stejné, jako když si to koupí oni, akorát to koupím já a pak jim to předám. Je to stejné jako když pošlete syna na nákup a dáte mu peníze na rohlíky, nebo je zaplatí sám a vy mu pak dáte peníze zpět. Nic více nic méně.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. října 2008 14:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Michale ... a to si vezmi, že jsem jsdnou ochotničil a hráli jsme dobytí severního pólu ... no samosebou, že jsem hrál náčelníka Smile ... zbyl na mne Smile ... tu větu co na mne vrčel Varel a teď ty ... celé týdny trvalo, než jsem se naučil tomu nezasmát Smile

Robi, nech to prosím už být Wink Máš na to jiný názor, ok, neberu(em) ti ho. Ale nehroť tak obyčejnou situaci. Je nepsaným pravdilem, že na tomto webu budeme žít v smíru, a jakékoli války osobní či žabomyší si uživatelé povedou přes emaily, tj. mimo veřejné fórum. Dík Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru