Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Polyporaceae (Čeleď); Chorošovité (Čeleď); Čeleď: Polyporaceae
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Klíč - klíče k určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 08. prosince 2008 10:22
  Předmět: Polyporaceae (Čeleď); Chorošovité (Čeleď); Čeleď: Polyporaceae
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Než zde někdo zplodí něco k této čeledi konstatujme:

čeleď Polyporaceae (Chorošovité) zahrnuje následující rody:
Abundisporus - Agarico-igniarium - Amyloporia (Pórnatka) - Amyloporiella - Antromycopsis - Asterochaete - Austrolentinus - Bresadolia - Bridgeoporus - Burgoa - Caloporus - Cellularia - Cerioporus - Cerrena (Outkovka) - Cladoporus - Coriolopsis (Outkovka) - Coriolus (Outkovka) - Cryptomphalina - Cryptoporus - Cystidiophorus - Cystostiptoporus - Daedaleopsis (Síťkovec) - Datronia (Outkovka) - Dextrinosporium - Dichomitus (Outkovka) - Digitellus - Earliella - Echinochaete - Elfvingiella - Enslinia - Faerberia (Liškovec) - Favolus - Fibroporia - Flabellophora - Fomes (Troudnatec) - Funalia (Outkovka) - Fuscocerrena - Globifomes - Grammothelopsis - Haploporus - Heliocybe - Hexagonia - Hirschioporus - Incrustoporia (Kostrovka) - Laccocephalum - Laetifomes - Laetiporus (Sírovec) - Lasiochlaena - Lentinus (Houževnatec) - Lentodiellum - Lentodium - Lenzites (Lupeník) - Leucoporus - Lignosus - Lithopolyporales - Loweporus - Macrohyporia - Megasporoporia - Melanoporella - Melanoporia - Melanopus - Merulioporia - Meruliporia - Microporellus - Microporus - Mollicarpus - Mycelithe - Navisporus - Neolentinus (Houževnatec) - Neolentiporus - Nigrofomes - Nigroporus - Osmoporus - Pachykytospora (Dubovnice) - Pachyma - Panus (Hlíva) - Perenniporia (Pórnatka) - Perenniporiella - Phaeolus (Hnědák) - Phaeotrametes - Physisporus - Piloporia - Pleuropus - Pocillaria - Podofomes - Polyporellus (Choroš) - Polyporus (Choroš) - Poria - Porodisculus - Porodiscus - Poronidulus - Poroptyche - Pseudofavolus - Pseudopiptoporus - Ptychogaster - Pycnoporellus (Oranžovec) - Pycnoporus (Outkovka) - Pyrofomes - Riopa - Roseofavolus - Royoporus - Rubroporus - Ryvardenia - Scenidium - Sclerodepsis - Skeletocutis (Kostrovka) - Sparsitubus - Stiptophyllum - Tinctoporellus - Trametella - Trametes (Outkovka) - Trichaptum (Bránovitec) - Truncospora - Tyromyces (Bělochoroš) - Ungulina - Vanderbylia - Velolentinus - Xerotinus - Xerotus - Xylopilus

Klíč ze stránek British Mycological Society: Polyporacae
http://www.britmycolsoc.org.uk/files/Key%20to%20the%20genera%20of%20Polyporacae%20by%20D%20N%20Pegler%20second.pdf

Zpět na řád Polyporales (Chorošotvaré)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 09. prosince 2008 10:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mate, tak jsem tvůj příspěvek rozestrkal blíže k cílům, zbývá mi Polyporacae - nevím kam to zařadit - kdo pomůže?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 09. prosince 2008 11:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

09. prosince 08, 9:34 Bob napsal:
Mate, tak jsem tvůj příspěvek rozestrkal blíže k cílům, zbývá mi Polyporacae - nevím kam to zařadit - kdo pomůže?

No co s chorošema? Very Happy. Třeba:

čeleď chorošovité - Polyporaceae/ třída stopkovýtrusné - Basidiomycetes
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 09. prosince 2008 14:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jsem si spletl písmenko a už jsem se díky neznalosti mykologie vezl Embarassed
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Klíč - klíče k určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru