Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Procházka Bezručákem
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: čt 29. října 2009 2:23
  Předmět: Procházka Bezručákem
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem si letos naposledy prošel jeden z mých okruhů v Bezručově údolí.Na to , že tu ležel před 14 dny sníh, je rozmanitost druhů úžasná. Souhrn hub které jsem našel a to věřím, že ještě na něco zapomenu Confused .Hřib smrkový, hnědý,peprný,žlutomasý....pošvatka, Muchomůrka červená....asi 4 druhy holubinek,několik druhů helmovek a pavučinců,Lišák ryšavý,Patyčka rosolovitá,několik druhů pýchavek, Lakovka laková a ametystová,Číšenka rýhovaná,nějaké špičky, čirůvky, Strmělka mlženka, pár druhů ryzců,Plesňák čekankový, šťavnatky slonovinové,Liška žlutavá,několik druhů šupinovek, Štítovka jelení, Penízovka širokolupenná,sametonohá,kořenující,kuželovitá....pestřec, Pařezník pozdní,jemný.....Smolokorku bukovou, Límcovky měděnkovou a polokulovitou,bedlu, hnojníky,čepičatky,čihovitky,řasnatky, různé hlenky a voskovičky,václavky a opeňky,dřevnatky,hadovku,křehutky.....skoro na každé spadlé větvi byl Měkkouš kadeřavý,Šafránku červenožlutou,třepenitky a mnoho dalších druhů, malých houbiček, pařezovek a pod.Překvapil mě i nález asi 15 starých šiškovců a kolem padesátky starých stročků kadeřavých. Podle mne, je toto nejplodnější období co se druhů týče Smile

173.98 kB    
28.10 09 Bezručovo údolí/CV/
36.jpg
   36.jpg

151.42 kB    
28.10 09 Bezručovo údolí/CV/
37.jpg
   37.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 29. října 2009 7:48
  Předmět: Re: Procházka Bezručákem
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 29. října 2009 2:23 DavidusCZ napsal:
Tak jsem si letos naposledy prošel jeden z mých okruhů v Bezručově údolí.

Jaký "naposledy"??? Nebalíš to zbytečně moc brzo? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: čt 29. října 2009 12:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sleyi, no naposledy "jeden" z mých okruhů jsem psal Laughing .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 31. října 2009 0:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podhorské bukové lesy, to je nádhera.

Proč se tomu říká Bezručovo údolí?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: so 31. října 2009 2:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Údolí je po Petru Bezručovi pojmenováno, na začátku má památník....jinak zde si můžeš přečíst víc, je krásný Wink http://www.chomutov-mesto.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5245&p1=36839&id=1000056
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru