Zaslal: pá 19. prosince 2008 20:25 Předmět: holubinka, která?
Tak sem dávám fotky jedné holubinky, kterou jsem letos našel (jen jednou), plodnice byla tvrdá, robustní, barva klobouku hnědá s červeným nádechem (barva odpovídá spíše na těch fotkách focených doma bez blesku), třeň odspudu narůžovělý...
jinak rostla u potůčku pod smrky, chuť palčivá nebyla, vůni bohužel nedokážu identifikovat...
vůbec nevím o jakou by mohlo jít, holubinka kolčaví to určitě není, napadá mě snad jen h. olivová - podobná mohutná stavba (i když tam mi zas nesedí ta barva klobouku) a nebo h. podrusá
Pokud to nevonělo slanečkem (často je třeba nechat plodnici několik hodin zaschnout), tak bych si tipl na H. olivovou nebo něco kolem. U H. olivové je typická zvláštním způsobem pomuchlaná pokožka klobouku.
JETHRO: ne, h.jahodová to není, tu už docela poznám, to první foto je moc osvětlený bleskem, proto je to tak červené, barva sedí u těch dalších fotek....
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory