Založen: 15. 04. 2008 Příspěvky: 4 Bydliště: Hranice na Moravě
Zaslal: po 02. února 2009 17:45 Předmět: VŠ studium - houby?
Zdravím. Rozmýšlím, že bych se zkusil znovu přihlásit na vysokou, a protože mám houby od malička rád a trochu se v nich i vyznám, říkal jsem si, že by nebylo špatné zkusit je i studovat. Chtěl jsem se zeptat, jestli by mi někdo nedoporučil nějaký obor, který se mykologií zabývá víc než nějaká obecná biologie - jestli takový existuje, nic takového jsem nikde nenašel... Díky!
Přímo mykologii jsem také samostatně nikde neviděl, ale zkus projet "Nástěnku", měly by tu být odkazy na stránky některých univerzit, které se mykologií zabývají (zabývaly) trochu více než obecně, tam by se k tomu možná dalo dostat trochu blíže.
Založen: 27. 10. 2008 Příspěvky: 36 Bydliště: Hodonínsko / Praha
Zaslal: út 03. února 2009 9:08
Samostatný obor mykologie asi nebude na žádné škole, nejvíc se mykologii budou asi věnovat na katedře botaniky PřF UK, oddělení bezcévných rostlin - mrkni na odkaz:
Na titulce máme odkaz na: Atlas houbových organismů vznikl na Oddělení fytopatologie Katedry botaniky PřF UP v Olomouci
za podpory projektu FRVŠ 38/2004 a rozšířen díky projektu FRVŠ 1225/2006 (MŠMT ČR): http://botany.upol.cz/atlasy/system/
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory