Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
VŠ studium - houby?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LOOM

PříspěvekZaslal: po 02. února 2009 17:45
  Předmět: VŠ studium - houby?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím. Rozmýšlím, že bych se zkusil znovu přihlásit na vysokou, a protože mám houby od malička rád a trochu se v nich i vyznám, říkal jsem si, že by nebylo špatné zkusit je i studovat. Chtěl jsem se zeptat, jestli by mi někdo nedoporučil nějaký obor, který se mykologií zabývá víc než nějaká obecná biologie - jestli takový existuje, nic takového jsem nikde nenašel... Díky!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 02. února 2009 23:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přímo mykologii jsem také samostatně nikde neviděl, ale zkus projet "Nástěnku", měly by tu být odkazy na stránky některých univerzit, které se mykologií zabývají (zabývaly) trochu více než obecně, tam by se k tomu možná dalo dostat trochu blíže.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Cori

PříspěvekZaslal: út 03. února 2009 9:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Samostatný obor mykologie asi nebude na žádné škole, nejvíc se mykologii budou asi věnovat na katedře botaniky PřF UK, oddělení bezcévných rostlin - mrkni na odkaz:

http://botany.natur.cuni.cz/myko/Predmety.html

Asi by jsi se stejně musel přihlásit na nějaký všeobecný obor a pak se specializovat. Nebo se tam zkus pozeptat.
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 03. února 2009 9:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Napiš Tuřínovi - třeba ti dá tip Cool
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 03. února 2009 10:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na titulce máme odkaz na: Atlas houbových organismů vznikl na Oddělení fytopatologie Katedry botaniky PřF UP v Olomouci
za podpory projektu FRVŠ 38/2004 a rozšířen díky projektu FRVŠ 1225/2006 (MŠMT ČR): http://botany.upol.cz/atlasy/system/

Myslím, že je to také varianta Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
LOOM

PříspěvekZaslal: út 03. února 2009 14:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky za tipy Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru