Zaslal: čt 26. března. 2009 9:40 Předmět: Černé kuličky - houba? hlenka? něco jiného?
NPR Žebračka, foceno 16.12.2008, na mechu na padlém dubu, bylo tam několik takových shluků, velikost celého objektu je asi 5 mm, kontrola místa v březnu, stále to tam bylo, ale z části to bylo bílé, při zmáčknutí poměrně tuhé.
Netuším, co to je.
58.46 kB
43261.jpg
_________________ Miroslav Fiala
Naposledy upravil Miroslav Fiala dne čt 26. března. 2009 10:54, celkově upraveno 1 krát
Na kmenu byly v blízkosti těch černých kuliček takovéto rosolovité objekty, myslel jsem na černorosol bělavý, ale nevím. Po dotknutí se jakoby rozpadaly. Od doby focení v prosinci tento světlý rosol dost narostl a jakoby skapává z kmenu na zem, kde se drží dál. Z původní velikosti asi 2 cm na fotce na tak na 7 cm + to odkapané dolů.
No já myslel spíš jako že byl jinde, každopádně tento se rozpadá při dostknutí jako sulc, zatímco tamten "panáček" byl poměrně tuhý. _________________ Miroslav Fiala
Jak vidím, tak v tématu Huspenina se už podobné fotky probraly poměrně dost. Nejde mi do hlavy, jak můžou souviset ty černé kuličky se světlým rosolem. _________________ Miroslav Fiala
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory