Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Disciseda bovista - Žaludice tuhá
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nezmar

PříspěvekZaslal: po 09. března. 2009 20:59
  Předmět: Disciseda bovista - Žaludice tuhá
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Před 14 dny při veleúspěšném výletu na houby do matičky Prahy se mne poštěstilo nalézt Žaludici tuhou (Disciseda bovista). Tohoto nálezu si moc vážím. Byla na rozhraní borového lesa a xerotermní stráně. Nalezl jsem 2 staré plodnice, které již ležely na povrchu půdy. Exikátovou položku jsem zaslal na Slovensko Rado Bednárovi, který ji Mikroskopoval. Jeho popis i se snímky naleznete na odkazu: http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=144942&next_img_type=gallery. Tento druh jsem nalezl společně s Prašnatkou, Palečkou Zimní a Brvitou, Hvězdovkou maličkou a límečkovou. No co dodat NESKUTEČNÉ ŠTĚSTÍ!!! Wink

196.87 kB    
1.3.2009
Snímek59.jpg
   Snímek59.jpg

170.59 kB    
1.3.2009
Snímek 060 (2).jpg
   Snímek 060 (2).jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 10. března. 2009 1:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Píšeš neskutečné štěstí, ale jmenuješ samé běžné druhy. Smile Skutečně zajímavější je asi jen ta palečka brvitá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 10. března. 2009 8:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nezmare, konstatuji, že nález je spolehlivě určen a tak jsem příspěvek přesunul do DAtlasu. S tím Pepovým nálezem http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=1584 se to zatím nevyjasnila neb to Pepa dal, jak píše, k ledu Laughing Laughing Laughing

No a jinak k nálezu těch běžných druhů ... naprosto bych sdílel tvůj pocit štěstí Smile Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Nezmar

PříspěvekZaslal: út 10. března. 2009 10:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 10. března. 2009 0:26 Martin Kříž napsal:
Píšeš neskutečné štěstí, ale jmenuješ samé běžné druhy. Smile Skutečně zajímavější je asi jen ta palečka brvitá.

Souhlasím že alespoň podle literatůry to až tak vzácné druhy nejsou, ale to nemění mojí radost! Smile Wink Stejně mne příde, že ta vzacnost u některých druhů je relativní.
Nezmar

PříspěvekZaslal: st 18. března. 2009 20:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přidám ještě jedno nové foto. Smile

191.79 kB    
Praha 15.3.09 Porost rozchodníku
Snímek 381 (2).jpg
   Snímek 381 (2).jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru