Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: út 12. května 2009 8:07 Předmět: Nemůžu editovat |
 |
|
Proč mi v Potlachu u mých příspěvků chybí ikonka "upravit"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 12. května 2009 10:04 |
 |
|
Je to proto, že upravovat příspěvky můžeš pouze ca. 24 hodin po jejich odeslání. Někteří uživatelé totiž zpětně poškozovali své příspěvky čímž docházelo k destrukci smysluplnosti celých témat, tj. poškozovali tím nepřímo příspěvky ostatních. Takže jsem udělali toto omezení
Nějaké alternativní řešení? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: út 12. května 2009 16:36 |
 |
|
Ano:
1. Spoléhat na rozum uživatelů. Ulehčí to práci adminům.
2. Umožnit po limitu pouze doplnit příspěvek, ne upravit. To by asi vyžadovalo nemalé programování. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nezmar
|
Zaslal: út 12. května 2009 16:39 |
 |
|
Jsem pro 2! To by bylo super:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

|
Zaslal: út 12. května 2009 18:25 |
 |
|
út 12. května 2009 10:04 Bob napsal: |
Je to proto, že upravovat příspěvky můžeš pouze ca. 24 hodin po jejich odeslání. Někteří uživatelé totiž zpětně poškozovali své příspěvky čímž docházelo k destrukci smysluplnosti celých témat, tj. poškozovali tím nepřímo příspěvky ostatních. Takže jsem udělali toto omezení
Nějaké alternativní řešení? |
Aha, chápu a vím, na co narážíš. Chtěl jsem jenom nahradit některé své fotky, protože byly dost hrozné a dokážu je mezitím upravit tak, aby se na ně dalo koukat. Ale co, stejně se do těch témat málokdo vrací.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 12. května 2009 22:06 |
 |
|
Krakene, nevím jak do kterých témat se kdo vrací, ale já se do nich vracím velmi často. Smysl webu, který je alespoň v některých jeho částech zamýšlen jako znalostní databáze, je vždy využitelný zpětně, a zejména po čase, postupně se to buduje, každý něčím přispěje a za pár let ... Jenže, když někdo společně s jinými buduje dům, nemůže po čase přijít s tím, že ty cihly které tam dal on chce zpět ... osobně vůbec nevím jak se k tomu postavit
Vlkodlaku! To je přímo geniální! Prosté a efektní! Momentálně Lupo upravuje novou verzi postavenou již na phpBB3, myslím, že toto je funkce, která by se tam měla dodělat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

|
Zaslal: út 12. května 2009 23:40 |
 |
|
No, já se občas taky podívám zpátky. První vymazání příspěvku jsem vlastně objevil já... Samozřejmě s tebou souhlasím, myslel jsem to tak, že by stejně málokdo postřehl, že jsem tam dal kvalitnější fotky.
Ale nedalo by se to tedy udělat tak, že by fotografie šly nahradit (původně to tak přece mělo fungovat), ale text by musel zůstat stejný? I když zase, kdo kromě mě by ještě chtěl vyměňovat fotky.... 
Naposledy upravil Kraken dne út 12. května 2009 23:45, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: út 12. května 2009 23:44 |
 |
|
út 12. května 2009 23:40 Kraken napsal: |
Ale nedalo by se to tedy udělat tak, že by fotografie šly nahradit (původně to tak přece mělo fungovat), ale text by musel zůstat stejný? I když zase, kdo kromě mě by ještě chtěl vyměňovat fotky.... |
Jsem pro výměnu fotek. Ale je to k diskuzi, stejně jako výměna textu může výměna fotky způsobit zmatení kontinuity příspěvku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 13. května 2009 8:34 |
 |
|
Výměna fotek je totéž co výměna textu, jak poznamenal Vlkodlad. Možná by bylo variantou to, že by se fotky také přidaly a moderátor by to pak na žádost promázl.
Moderátoři/admini s tím budou mít vždycky nějakou práci - od toho tu jsou. Jen by to chtělo, aby každé fórum mělo minimálně jednoho moderátora, který by na to dohlížel, staral se o nějakou tu kvalitu a mravní čistotu ... Myslím, že s přechodem na novou verzi fóra uděláme nějakou revizi/upgrade systému moderátorů. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: st 13. května 2009 9:04 |
 |
|
Nejsem pro výměnu fotek, v některých případech by to mělo ten samý efekt jako mazání či pozměňování textu. Doplnění textu je dobrý nápad, který by byl ku prospěchu. Samozřejmě že každé doplnění musí být odděleno od původního textu a označeno datumem. _________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|