Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
potvory z travy
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Eternity

PříspěvekZaslal: út 16. června 2009 11:14
  Předmět: potvory z travy
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Prvni je z brezna, druha aktualni - cervnova

P6140179.JPG
1. ohromne se mi libila, rostla v krovi na piscite pude mezi koprivama. Barva je na fotce trochu matouci - byla spis bila, mozna trochu nazloutla.
P6140179.JPG
   6.63 kB  

33.77 kB    
2.
P4050029.JPG
   P4050029.JPG

42.58 kB    
2. Takhle nadherne zlate se leskla v krovi u pole. To krovi byl pravdepodobne sipek. Lokalita pod Pernstejnem. Povazovala jsem je za nejaky divny druh pokladu, takze jsem je ani neskubala a omlouvam se - nevim, jak vypadaji z druhe strany.
P4050033.JPG
   P4050033.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
frashmaker

PříspěvekZaslal: út 16. června 2009 14:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Druhá a třetí mi přijdou jako Závojenka jarní (Entoloma vernum)..
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 16. června 2009 14:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jednička mi přijde zajímavá, kdyby neměla tak divný tvar skoro bych šel do nějakého choroše ... měla lupeny?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Eternity

PříspěvekZaslal: út 16. června 2009 14:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lupeny byly, huste bile... uz byla skoro tma, tak se spatne fotilo
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 16. června 2009 15:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 16. června 2009 14:09 frashmaker napsal:
Druhá a třetí mi přijdou jako Závojenka jarní (Entoloma vernum)..

Mně taky...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 2:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

1. Chamaemyces fraccidus? ... (Bob: Bedla orosená)
2. Závojenka ze skupiny zvonovek (Nolanea).
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 6:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 17. června 2009 2:56 Vlkodlak napsal:
Chamaemyces fraccidus?

Tak to by byl teda hodně zajímavej nález...
Eternity

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 8:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Divala jsem se na tu bedlu orosenou a ano... je to pravdepodobne ona. Dekuji
Eternity

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 8:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ted asi neusnu z toho, ze jsem uskubla neco, co je podle nekterych serveru chranene:( Cekala jsem, ze zvedam nejakou pecarku nebo neco... Snad me alespon trochu omlouva, ze jich tam bylo vic.

Podle Nahuby.sk by ale mela rust v podhorskych oblastech, toto ale rozhodne podhorska oblast neni. Byla kousek nalevo od techto budov http://maps.google.cz/maps/mm?ie=UTF8&hl=cs&ll=48.967833,17.171534&spn=0.001426,0.004785&t=h&z=18 u Milotic. Ty budovy jsou mrtve a nikdo tam uz leta nechodi.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 15:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Omluvou bývá usušení nálezu a jeho odesláním do sbírek muzea s pečlivým popisem Wink
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 24. června 2009 19:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Popis nemusí být pečlivý, stačí uvést základní údaje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 25. června 2009 10:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Pečlivý je relativní pojem stejně jako základní údaje ... dokud nejsou definovány. Tož, které? Wink
Eternity

PříspěvekZaslal: čt 25. června 2009 18:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak hlavne jsem to popsala uplne blbe, ze...
Taprvni je z predminuleho tydne a ta spodni z dubna. Nejak jsem nevedela, jak se obrazky poskladaji a pak uz jsem k nim napsala spatna cisla.
Ta "pravdepodobne bedla" je z ... no, tomu se ani neda rict listnaty les, ten je kus vedle. Na tomto miste byla mozna kdysi za komancu budova, ted tam vladnou nalety, krovi, humusoidni puda plna komaru a kopriv. A mezi tim vsim si trunilo nekolik techto dam.

A zakladni informace jsou asi stromy, puda a vune? Tipuju, ze by to tak mohlo byt, ale vuni rozlisuju jen na voni/nevoni. Anyzy ani svitiplyny nerozeznavam:)
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 25. června 2009 22:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

... a nejen proto je nejlepší variantou dávat každý druh jako nové téma Wink
Eternity

PříspěvekZaslal: čt 25. června 2009 22:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Budu se tim ridit, slibuji Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru