Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houby na Královéhradecku
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Teri

PříspěvekZaslal: st 24. června 2009 19:30
  Předmět: Houby na Královéhradecku
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Koukám že tu od nás ještě nikdo nepřispívá Smile tak začnu i pár staršími fotkami

99.6 kB    
okolí HK 16.6.09
houby1.JPG
   houby1.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teri

PříspěvekZaslal: st 24. června 2009 19:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

hřib dubový, kovář, hnědý, peprný
kozák habrový
křemenáč osikový, dubový, březový
suchohřib žlutomasý, plstnatý
klouzek sličný
muchomůrka růžovka, pošvatá
holubinky
.... a pak že nerostou

77 kB    
Opět kdesi u HK 22.6.09
houby.JPG
   houby.JPG
Kudláček
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 28. června 2009 21:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hm koukám, jak se nám to v našem kraji pěkně rozjíždí muhehe. Gratuluji !!
Teri

PříspěvekZaslal: po 29. června 2009 6:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jojo rostou tady opravdu pěkně. Bezvadná druhová zozmanitost. Nesbírám naštěstí jen hřiby Smile Takže mám radost i z holubinek, které kupodivu vůbec nejsou červavé a včera jsem u Rychnova n. Kn. dokonce našla pár lišek - z tech jsem měla opravdu radost Smile
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 30. června 2009 20:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

... rostou po těch lijákách všude...
borovec

PříspěvekZaslal: út 30. června 2009 20:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Není pravda,ráno jsem jela na kole s vnukem do Morčanského háje a jen 2 staré růžovky a 3 babky.Za 2 hodiny chození opravdu málo.Ale aspoň viděl malé bažanty ,co chovají myslivci.Pro kluka z města ,který půjde do první třídy zážitek jako hrom.

175.15 kB    
30.6.09.11.JPG
   30.6.09.11.JPG

142.43 kB    
30.6.09.9.JPG
   30.6.09.9.JPG

176.49 kB    
30.6.09.8.JPG
   30.6.09.8.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kudláček
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 30. června 2009 21:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

nic ve zlém, ale asi záleží kam zajít Question Exclamation Tady momentálně rostou všude, i na sídlišti, se dají najít špičky, čechratky, x druhů holubinek, kozáky, klouzky, čirůvky, žampiony a x muchomůrek, jako růžovka, šedivka, pošvatka šafránová apod. ...... Proto beru, že všude jinde se dají najít jakékoliv houby, ale neberu, že jsou i jedlé ....... Samo, že zde na sídlišti houby nesbírám - pejskaři .............
Zdravím K. Wink

Teri

PříspěvekZaslal: út 30. června 2009 21:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem se byla zase mrknout dneska a rozhodně nerostou tolik jako minulý týden. Podoubáci byli pouze velký, mladý vůbec nevyrážejí... A spousta lidí říká že nic nenašli, tak buď mají špatný oči nebo místa. já ty lišky fakt našla po xx letech.....
Kudláček
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 30. června 2009 22:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

........ je to jen a jen o určitých místech. Já vlastně nikam jinam nechodím (25 let) a houby rostou stále na tom a jednom místě. Řekněme od května, až do listopadu. Není to o tom, vlézt do lesa a chodit cik, cak. Je to o tom jít na 100% místa, kdy, v jakou inkriminovanou dobu zkusit štěstí ....
borovec

PříspěvekZaslal: út 30. června 2009 23:01
  Předmět: Nedošínský háj
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na Mě úřadě v Litomyšli jsem požádala o mapku Nedošínského háje.Rozdělila na čtverce a každý nález zapsala.Vroce 2007 bylo nalezeno s houbaři z Chocně 75 druhů.Já sama jich měla asi 50.Dnes je háj prokácený a zarostlý travou.Nálezy letos bídné,ani bedly zatím nerostly.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Teri

PříspěvekZaslal: st 01. července 2009 17:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

My jsme dřív jezdili s našima do Bělče u HK - netuším jestli někdo znáte, to jsem se ale o houby ještě nějak hloub nezajímala, takže jsme sbírali pouze hřibovité, holubinky a katmanky co pamatuju - růžovky tam nerostly Smile) Pak jsme u Rychnova koupili chalupu a od té doby chodím na houby tam. Chodím sice do stejného lesa, ale snažím se vždycky projít alespoň nějaký nový kousek a mrknout se, co tam roste za stromy, za kytky, popřemýšlet co by tam mohlo růst za houby..... Mě to takhle baví přece jen trošku víc než si obejít ty svoje vytipovaný místečka Smile))
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru