Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Poraďte s nálezem
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
llibor
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 01. července 2009 22:55
  Předmět: Poraďte s nálezem
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím vespolek, potřeboval bych pomoci s určením této hřibovité houby. Našel jsem ji na Liberecku u obce Křižany (západně od Ještědu). U nás na Jižní Moravě jsem nic podobného nikdy nenyšel. Na první pohled jsem myslel, že je to klouzek sličný, ale pak hned jsem viděl, že je to něco, co neznám. Typl jsem ji na hřib dutonohý, ale ouha. Není to on. Byl to trs, ale starší plodnice byly červivé. Jen dvě mladé byly pěkné. Klobouk plstnatý, žluto-hnědý s červenými tečkami. Rourky zeleno-hnědo-žluté. Třeň stejné barvy jako klobouk ale není plstnatý. Dužina světle žlutá. Vůně příjemná, chuť jemná. Nalezen na okraji smíšeného lesa pod smrky a břízami v borůvčí.
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 02. července 2009 1:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hřib strakoš - Suillus variegatus.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 02. července 2009 7:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jojo, na mimoňsku, což je nedaleko, rostou již také - o víkendu jsem nacházel staré kusy i pár mladých. Na moravě asi není tolik borů Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru