Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Pleurocybella porrigens - Hlíva ušatá ?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: ne 05. července 2009 9:16
  Předmět: Pleurocybella porrigens - Hlíva ušatá ?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Smrkový les, smrkový ztrouchnivělý špalek, podhůří Krušných hor. Velikost od 2 do 4 cm. Vůně nevýrazná.

144.29 kB    
4.7 2009 Bezručovo údolí/Chomutov/
6.jpg
   6.jpg

151.29 kB    
4.7 2009 Bezručovo údolí/Chomutov/
7.jpg
   7.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 05. července 2009 11:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pozor pozor! Byl to určitě smrk? Není to Pleurocybella, ale nějaká Hohenbuehelia (česky hlívička nebo taky hlíva), mohlo by to být něco arci zajímavého Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: ne 05. července 2009 13:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tuříne, roste na tom jednom místě každej rok, není pro mne problém jednu sebrat a někomu poslat, pokud bude mít zájem. S tím smrkem jsi mě teď rozhodil, páč to je ve smrkovym lese Smile. Vždycky jsem byl přesvědčenej, že je to H.ušatá,ale pro pořádek v DAtlase žádám adminy o přesunutí do určovny a doplnění otazníku za název. Děkuji Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 05. července 2009 18:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na tu Pleurocybelu mi to přišlo dost tmavý, ale teď už si tak úplně jistej nejsem...možná jenom dělám zmatky. Ach jo. mám tento týden nějaký levý voči... Crying or Very sad
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: ne 05. července 2009 18:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No ,jestli jde jen o barvu, tak byla bílá,ale ne čistě. Starší plodnice měly nádech hnědnutí. Lupeny byly bělejší ,ale v tom lese byla tma, to se nedalo zesvětlit a blesk na focení nepoužívám, ten zkresluje dost.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 26. září 2011 13:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám dojem, že jsem narazil na stejnou hlívičku / hlívu jako Davidus. Rostly na mechem porostlém kmeni v listnatém lese. Plodničky byly čistě bílé, bez nádechu hnědnutí, ale byly ještě úplně čerstvé.

164.32 kB    
Hessensko / Kletterwald - 20. 9. 2011
DSC00103.JPG
   DSC00103.JPG

195.6 kB    
DSC00104.JPG
   DSC00104.JPG

187.71 kB    
DSC00105.JPG
   DSC00105.JPG
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru