Zaslal: ne 05. července 2009 11:05
Pozor pozor! Byl to určitě smrk? Není to Pleurocybella, ale nějaká Hohenbuehelia (česky hlívička nebo taky hlíva), mohlo by to být něco arci zajímavého
Tuříne, roste na tom jednom místě každej rok, není pro mne problém jednu sebrat a někomu poslat, pokud bude mít zájem. S tím smrkem jsi mě teď rozhodil, páč to je ve smrkovym lese . Vždycky jsem byl přesvědčenej, že je to H.ušatá,ale pro pořádek v DAtlase žádám adminy o přesunutí do určovny a doplnění otazníku za název. Děkuji
Zaslal: ne 05. července 2009 18:07
Na tu Pleurocybelu mi to přišlo dost tmavý, ale teď už si tak úplně jistej nejsem...možná jenom dělám zmatky. Ach jo. mám tento týden nějaký levý voči...
No ,jestli jde jen o barvu, tak byla bílá,ale ne čistě. Starší plodnice měly nádech hnědnutí. Lupeny byly bělejší ,ale v tom lese byla tma, to se nedalo zesvětlit a blesk na focení nepoužívám, ten zkresluje dost.
Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
Zaslal: po 26. září 2011 13:44
Mám dojem, že jsem narazil na stejnou hlívičku / hlívu jako Davidus. Rostly na mechem porostlém kmeni v listnatém lese. Plodničky byly čistě bílé, bez nádechu hnědnutí, ale byly ještě úplně čerstvé.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory