Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kudláček Čestný člen
Založen: 15. 11. 2005 Příspěvky: 564 Bydliště: Hlinsko v Čechách
|
Zaslal: ne 28. června 2009 21:17 |
|
|
Hm koukám, jak se nám to v našem kraji pěkně rozjíždí muhehe. Gratuluji !!
_________________ Kudla - Houby na Hlinecku |
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
|
Zaslal: po 29. června 2009 6:30 |
|
|
Jojo rostou tady opravdu pěkně. Bezvadná druhová zozmanitost. Nesbírám naštěstí jen hřiby Takže mám radost i z holubinek, které kupodivu vůbec nejsou červavé a včera jsem u Rychnova n. Kn. dokonce našla pár lišek - z tech jsem měla opravdu radost
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: út 30. června 2009 20:14 |
|
|
... rostou po těch lijákách všude...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
borovec
Založen: 16. 01. 2008 Příspěvky: 218 Bydliště: Tržek u Litomyšle
|
Zaslal: út 30. června 2009 20:29 |
|
|
Není pravda,ráno jsem jela na kole s vnukem do Morčanského háje a jen 2 staré růžovky a 3 babky.Za 2 hodiny chození opravdu málo.Ale aspoň viděl malé bažanty ,co chovají myslivci.Pro kluka z města ,který půjde do první třídy zážitek jako hrom.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kudláček Čestný člen
|
Zaslal: út 30. června 2009 21:33 |
|
|
nic ve zlém, ale asi záleží kam zajít Tady momentálně rostou všude, i na sídlišti, se dají najít špičky, čechratky, x druhů holubinek, kozáky, klouzky, čirůvky, žampiony a x muchomůrek, jako růžovka, šedivka, pošvatka šafránová apod. ...... Proto beru, že všude jinde se dají najít jakékoliv houby, ale neberu, že jsou i jedlé ....... Samo, že zde na sídlišti houby nesbírám - pejskaři .............
Zdravím K.
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
|
Zaslal: út 30. června 2009 21:51 |
|
|
Já jsem se byla zase mrknout dneska a rozhodně nerostou tolik jako minulý týden. Podoubáci byli pouze velký, mladý vůbec nevyrážejí... A spousta lidí říká že nic nenašli, tak buď mají špatný oči nebo místa. já ty lišky fakt našla po xx letech.....
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kudláček Čestný člen
|
Zaslal: út 30. června 2009 22:30 |
|
|
........ je to jen a jen o určitých místech. Já vlastně nikam jinam nechodím (25 let) a houby rostou stále na tom a jednom místě. Řekněme od května, až do listopadu. Není to o tom, vlézt do lesa a chodit cik, cak. Je to o tom jít na 100% místa, kdy, v jakou inkriminovanou dobu zkusit štěstí ....
|
Návrat nahoru |
|
|
borovec
Založen: 16. 01. 2008 Příspěvky: 218 Bydliště: Tržek u Litomyšle
|
Zaslal: út 30. června 2009 23:01 Předmět: Nedošínský háj |
|
|
Na Mě úřadě v Litomyšli jsem požádala o mapku Nedošínského háje.Rozdělila na čtverce a každý nález zapsala.Vroce 2007 bylo nalezeno s houbaři z Chocně 75 druhů.Já sama jich měla asi 50.Dnes je háj prokácený a zarostlý travou.Nálezy letos bídné,ani bedly zatím nerostly.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
|
Zaslal: st 01. července 2009 17:18 |
|
|
My jsme dřív jezdili s našima do Bělče u HK - netuším jestli někdo znáte, to jsem se ale o houby ještě nějak hloub nezajímala, takže jsme sbírali pouze hřibovité, holubinky a katmanky co pamatuju - růžovky tam nerostly ) Pak jsme u Rychnova koupili chalupu a od té doby chodím na houby tam. Chodím sice do stejného lesa, ale snažím se vždycky projít alespoň nějaký nový kousek a mrknout se, co tam roste za stromy, za kytky, popřemýšlet co by tam mohlo růst za houby..... Mě to takhle baví přece jen trošku víc než si obejít ty svoje vytipovaný místečka ))
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|