Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
prosím o radu
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lumas

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:02
  Předmět: prosím o radu
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj.Jsem tady registrován poměrně velmi krátkou chvíli,ale do hub a jejich sbírání jsem zakousnut odmalička.Mám ve svém archívu pár pěkných fotografií i pár fotek hub,u kterých si nejsem jist jejich druhem.
Můžete mi poradit jak ze svého počítače dostanu tyto fotky na stránky Damyka?Upozorňuji,že jsem počítačový neodborník.Děkuji někomu z vás za nápovědu.Lumas
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
wenca

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jako jsi napsal tento příspěvek, tak stejně budeš pokračovat i při vkládání jiných..pro každý druh houby vytvoříš jeden příspěvek...a vždy když píšeš příspěvek tak pod tím rámečkem kde píšeš text je tlačítko Procházet....na to klikneš, vybereš z počítače fotku houby a dáš tlačítko Odeslat....ale bude asi třeba ještě nejdřív ty fotky v nějakém programu zmenšit:-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lumas

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ano tak jsem to zkoušel,ale neumím ty své fotky přesunout.Asi nemám ten program na úpravu velikosti.Kde se to dá sehnat,nebo koupit?Lumas
krtenek

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

IrfanView

Aplikace: http://fileforum.betanews.com/download/IrfanView/967963863/1

Pluginy: http://www.software.com/download/9374/irfanview-4-25-graphic-viewer-plugins

Čeština: http://www.irfanview.net/lang/irfanview_lang_czech.exe
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lumas

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co s tím mám prosím vás dělat?To mám někam opsat do vyhledávače?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jojo, stáhnout instalační soubor z internetu na své PC a pak ten program spustit, aby se nainstaloval IrFan. Pak už se to jen naučit ovládat. Stahnout se to dá třeba na Slunečnici, kde k tomu mají i český manuál, viz. klikni na tento link http://www.slunecnice.cz/sw/irfanview/irfanviewexe/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ještě bych doplnil že velikost fotky nesmí přesáhnout 200 kb. Co se velikosti prostorové týče tak optimální je někde mezi 800*600 až 1600*1200 bodů.
Přeju mnoho zdaru!

Lumas

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 14:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chlapi,díky vám všem,ale já asi zůstanu jen u psaní,já stím totálně maturuju a nevím kudy kam.
krtenek

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 15:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Snad máš v okolí někoho zkušenějšího kdo ti pomůže.
Lumas

PříspěvekZaslal: ne 12. července 2009 15:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jojo my starší už to asi nedoženem,mládí vpřed.Zeptám se dcery až se u mne zastaví.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru