Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
frashmaker

|
Zaslal: po 31. srpen 2009 18:56 Předmět: Mnichové a jejich způsob, jak se přiblížit Bohu |
 |
|
Nedávno jsem v antikvariátu sehnal zajímavou knihu o houbách Gerrit J. Keizer - Encyklopedie hub a píší tam, že důvodem, proč si mniši vyholovali vzadu hlavy byli muchomůrky červené, jejichž svlečený povlak z klobouku si na pleše přikládali, aby kůží vstřebávali halucinogenní látky a pak tyto své prožitky prezentovali jako komunikaci s Bohem. A tak by mě zajímalo, zda by bylo možné (jen čistě teoreticky nejsem žádný experimentátor), když bych utrhl v lese muchomůrku a třeba hodinu bych si jí v ruce prohlížel (dejme tomu za účelem přesnějšího zjištění o co se jedná, jen čistě hypoteticky) zda bych z toho pak měl taky šanci dostát nějakého zajímavého halucinogenního úletu . Zda je hlava opravdu to nejlepší místo pro vstřebání kůží, a zda by to třeba fungovalo takovýmto způsobem třeba i u lysohlávek. Nebo jestli kdybych si udělal koupel z pavučince plyšového a hodinu bych se v ní čachtal, zda by mě třeba taky měla šanci postihnout smrt, aniž bych okusil byť jediného loku. Zajímá mě taky, jestli pro vstřebání kůží je stejně nebezpečný amanitin jako psylocibin a další jedy. _________________ frash |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: út 01. září 2009 3:22 |
 |
|
Těžko odpovědět, ale kůží se nejlépe vstřebávají nízkomolekulární nepolární organické sloučeniny, protože kůže funguje jako fyzická bariéra s tukovým podkladem.
Většina houbových jedů jsou nějakým způsobem peptidy a tam to nehrozí. Lehčí záležitosti jako mykoatropin (indolový derivát), muskarin apod., mohou snad být vstřebány dobře prokrvenou sliznicí (oko, nos, ústa, řiť), těžko však přes kůži na rukou.
Má k tomu více nějaký odborník - toxikolog?
P.S.: Včera jsem vstřebával nízkomolekulární polární etanol a THC, ale kůží to také moc nešlo...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 01. září 2009 13:11 |
 |
|
út září 01, 2009 3:22 am Vlkodlak napsal: |
... Většina houbových jedů jsou nějakým způsobem peptidy... |
Které? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 01. září 2009 13:23 |
 |
|
Dík. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joeking

|
Zaslal: út 01. září 2009 13:26 |
 |
|
Ja teda nejsem uplne toxikolog, ale obe ucinne latky v muchomurce cervene jsou nizkomolekularni polarni slouceniny. Takze bych to pouziti pres hlavu nevylucoval. Navic hned pod povlakem klobouku je techto latek nejvic. U tech ostatnich jedu si nejsem moc jist, to je neco dost jineho...
Jinak doporucuji se zeptat pana Klána, ten to určitě bude vědět  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|