Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Blesky a jiná osvětlovací zařízení
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 11. července 2009 19:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nemaje blesk, vyblejskl jsem s bleskem Vlkodlaka Smile

162.24 kB    
Vlkodlak bubovický
Vlkodlak.jpg
   Vlkodlak.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 14. července 2009 21:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vidím, že by mi ten makroblesk byl celkem na nic, jelikož při opravdu velkém zvětšení by byl jeho okraj v mém případě dál, než focený předmět.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 14. července 2009 21:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út července 14, 2009 10:35 pm Martin Kříž napsal:
Vidím, že by mi ten makroblesk byl celkem na nic, jelikož při opravdu velkém zvětšení by byl jeho okraj v mém případě dál, než focený předmět.

Přeháníš Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 14. července 2009 23:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út července 14, 2009 22:35 Martin Kříž napsal:

Taky sem to tak zhodnotil, máme stejný objektiv.....Přemýšlím spíš o nějakých mrňavých LEDových nasvěcovadlech.

Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 14. července 2009 23:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 14. července 2009 22:35 Martin Kříž napsal:

To si nemyslím. Mám objektiv EF-S 60 mm a se sadou všech 3 mezikroužků (13+21+31 mm) se makroblesk sakra hodí a objekt určitě není v čočce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 7:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je to tak jak říká Vlkodlak, pokud jde o standardní objektivy, tak to prostě pasuje a funguje. Vždyť jsou to MAKROblesky! Wink ... jinou otázkou je, zda je to vůbec použitelné třeba s obráceným objektivem.

Co vím od machrů oboru, tak "lepší" než kruhový makroblesk jsou ty dva oddělené neb mají mnohem větší variabilitu. Koukněte na fotky Pavla Krásenského (http://www.macrophotography.cz/art.php), který je používá, zvětšení má myslím dóst velké.
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 9:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nojo, tenhle stál necelých 9k + DPH, zatímco obdobný Canon Speedlite MR-14EX stojí s DPH skoro 15k a dvouprvkový Speedlite MT-24EX 23,5 k. To mi přišlo na začátek (vybavení jsem kupoval v roce 2007) dost.

Objektiv neobracím a asi to ani dělat nebudu. Makroobjektiv, mezikroužky a předsádka na 70-300 jsou myslím dostačující.
jablib

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 12:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Začínám dosahovat dobrých výsledků s dvěma blesky, odpálených současně. Přes Canon transmitter. ukázky tady : http://www.jablib.cz

Doufám že se brzo zase dostanu do lesa, mám absťákSmile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 13:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 15. července 2009 13:58 jablib napsal:
Začínám dosahovat dobrých výsledků s dvěma blesky, odpálených současně. Přes Canon transmitter. ukázky tady : http://www.jablib.cz

Zajímavý bazmek. To dálkové odpalování se používá spíše při focení interiérů a portrétů, ale proč ne i takto. Já bych to spíše použil na nějakých zapichovacích monopodech.
jablib

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 13:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 15. července 2009 14:10 Vlkodlak napsal:
st 15. července 2009 13:58 jablib napsal:

Zajímavý bazmek. To dálkové odpalování se používá spíše při focení interiérů a portrétů, ale proč ne i takto. Já bych to spíše použil na nějakých zapichovacích monopodech.

Co je bazmek? to slovo neznám Smile
Zapichovací monopod neunese moc váhy, rovněž u něj nedosáhneš uplné focení od země.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 13:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ad bazmek: http://splat.cz/cerveny-bazmek1512 Smile
jablib

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 14:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 15. července 2009 14:54 Vlkodlak napsal:
Ad bazmek: http://splat.cz/cerveny-bazmek1512 Smile

vlkodav>
jojo, už jsem pochopil Smile, u nás ve středních čechách se tomu říká :
tentononc, udělátko, věcička atd., ale bazmek jsem doposud neznal Smile
A myslel jsi tím ten odpalovač či ten stojánek?

Naposledy upravil jablib dne st 15. července 2009 14:24, celkově upraveno 1 krát
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 14:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Též......., ale obávám se, že to Bob smaže... Smile Ten stojánek.
jablib

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 14:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 15. července 2009 15:24 Vlkodlak napsal:
Též .... , ale obávám se, že to Bob smaže... Smile Ten stojánek.

Stojánek si nemůžu vynachválit, nožičky se dají libovolně sklápět až na focení od země a pomáhají v úpravě kompozice - výškově štelovatelný. Foťák do toho upínám stejnou destičkou jako do stativu(takže žádné šroubování). Vyrobil jsem si ho z hliníkových profilů, takže není ani těžký. Na focení hub a objektů u země pro mě zatím jednička.
Gorilapod a zapichovací monopod možná tak na blesk. Libor
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 15. července 2009 18:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zajímavá varianta ... Píšeš tam, že cenu nekomentuješ, ale nevyjde takováto sestava dráž než ten origoš makroblesk?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru