Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Co mě přivedlo na tyto stránky :-)
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
alikaa

PříspěvekZaslal: po 27. července 2009 15:04
  Předmět: Co mě přivedlo na tyto stránky :-)
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj všichni, jsem moc ráda, že jsem našla tyto stránky!!!

Můj šestiletý syn doslova hltá každý obrázek houby, v pěti letech si oblíbil na čtení Atlas hub, on v těch pěti dokázal na obrázcích poznat 240 druhů hub a tak nějak si asi myslí, že maminka to má taky v malíčku Laughing Laughing Laughing Tak teď už vím, kam můžeme chodit na rady Cool

Máte tu krásné fotky a diskuse je taky moc fajn!!! Snad brzo přidáme taky nějaký svůj úlovek Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 27. července 2009 20:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Na tento příspěvek tu čekám několik let Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kobera Václav

PříspěvekZaslal: út 28. července 2009 7:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Také vítám novou generaci.
Předloni jsem měl velikou radost z šestiletého? chlapce, který se objevil na výstavě hub ve Slatiňanech a velice mne mrzelo, že jsem se s ním vloni nepotkal.
Nezmar

PříspěvekZaslal: út 28. července 2009 14:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 28. července 2009 7:01 Kobera Václav napsal:
Také vítám novou generaci.
Předloni jsem měl velikou radost z šestiletého? chlapce, který se objevil na výstavě hub ve Slatiňanech a velice mne mrzelo, že jsem se s ním vloni nepotkal.

Jméno asi neznáš co?
Jinak na stránky jsem se dostal po doporučení Vaška,? Považuji to za zajímavou možnost Konzultování nálezů a získání zkušeností! V neposlední řadě i PŘÁTEL a KOLEGŮ Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
alikaa

PříspěvekZaslal: út 28. července 2009 19:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 27. července 2009 20:55 Bob napsal:
Laughing Na tento příspěvek tu čekám několik let Wink

A to když povím, že já jsem mu nejdřív četla v tom atlase jen první jména... Já jsem netušila, že zvládne obě dvě, rodové i druhové Laughing Laughing Laughing

Naživo je to horší, ale křemenáč osikový určil i přes moje označení, že to bude asi nějaký hříbeček (omlouvám se odborníkům, ale já jsem fakt houbový analfabet a učím se pro synka. Teď už křemenáč za hříbka nepletu Embarassed )

Kolem hub zatím hlavně chodíme, protože si netroufnu sbírat co neznáme, vypekl nás krásný hříbek - žlučník. Dá se poznat, dřív než se utrhne a ochutná?

Děkuji za uvítání !!!
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 28. července 2009 23:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ano, dá se poznat - růžové póry rourek u vyzrálejších plodnic a typická výrazná síťka na třeni.
Zde je v Atlase.
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 29. července 2009 9:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 28. července 2009 19:52 alikaa napsal:
A to když povím, že já jsem mu nejdřív četla v tom atlase jen první jména... Já jsem netušila, že zvládne obě dvě, rodové i druhové Laughing Laughing Laughing

Když dítě popadnou houby, jde mu učení rychle... mýmu klukovi když bylo 12 a šel se mnou po lese, tak např. při nálezu bedly vysoké pravil: "Macrolepiota procera"... teď mu je 16 a míst hub ho už bohužel zajímaj spíš holky Smile
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: pá 31. července 2009 22:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st července 29, 2009 9:14 am Sley napsal:
Když dítě popadnou houby, jde mu učení rychle... mýmu klukovi když bylo 12 a šel se mnou po lese, tak např. při nálezu bedly vysoké pravil: "Macrolepiota procera"... teď mu je 16 a míst hub ho už bohužel zajímaj spíš holky Smile

Bohužel? Pořád lepší, než ta druhá možnost (nemyslím houby). Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alikaa

PříspěvekZaslal: po 03. srpen 2009 10:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st července 29, 2009 9:14 am Sley napsal:
"Když dítě popadnou houby, jde mu učení rychle... mýmu klukovi když bylo 12 a šel se mnou po lese, tak např. při nálezu bedly vysoké pravil: "Macrolepiota procera"... teď mu je 16 a míst hub ho už bohužel zajímaj spíš holky Smile
"

Sley, tak to je úplně v pořádku, ne? Na houby můžou chodit pak s dětma Laughing Laughing
jirkajirka2

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 19:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak já pokud si vzpomínám,žral houby neskutečně od 6 do cca 15 let,pak jsem snad deset let na houbách nebyl a cca 3 roky zpět mě to chytlo znovu(je mi 30).Začal jsem znovu skupovat knížky,studovat net,dokonce pěstovat doma hlívy a houževnatec jedlý a v lese jsem jak to jen jde.Holt stará láska nerezaví Wink
Simona

PříspěvekZaslal: po 17. srpen 2009 12:42
  Předmět: Pozdrav

Ahoj, jako malá jsem chodila na houby s tátou. Pak mne to dlouho nebralo, až tento rok, když jsem si pořídila psa a zkoumáme spolu okolí Českolipska. A docela ráda bych, kdyby s našel i někdo, ženská nebo chlap, kdo by chodil s námi, ale něco vydržel!! Nachodíme moc a moc kilometrů, několikrát týdně a ne každý na to dneska má, ne každý to zládne...Všichni musí autem, dokonce jeden do lesa jezdí na čtyřkolce!!! Občas i na kole mohu, ale raději jen s pejskem, ať si taky užije. Kdyby se někdo našel, ať se ozve Very Happy

114.68 kB    
To je jediná kamarádka, která vydrží to co já
DSCF2861.JPG
   DSCF2861.JPG
akolja

PříspěvekZaslal: ne 23. srpen 2009 9:37
  Předmět: jejda

lidičkové, já se tady teda moc neorientuju Smile jsem spíš na ten les... takže všem přeju hodně zdaru - a já jdu na houby... Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru