V našich končinách ho nacházím jen občas. Tentokrát to vyšlo na pátek.
Já si nemůžu pomoct, ale mě tohle jako kozák moc nepřipadá. Mírně podvinutý klobouk, kyjovitý třeň a struktuřa třeně na řezu ukazuje spíše na křemenáče. Konkrétně Křemenáče černotřeňového. Jsem ryzí praktik a rukama mi prošlo nepočítaně kusů obou druhů.
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: so 05. září 2009 22:45
po srpen 31, 2009 7:53 pm Miroslav Comorous napsal:
po 24. září 2007 13:12 Kraken napsal:
V našich končinách ho nacházím jen občas. Tentokrát to vyšlo na pátek.
Já si nemůžu pomoct, ale mě tohle jako kozák moc nepřipadá. Mírně podvinutý klobouk, kyjovitý třeň a struktuřa třeně na řezu ukazuje spíše na křemenáče. Konkrétně Křemenáče černotřeňového. Jsem ryzí praktik a rukama mi prošlo nepočítaně kusů obou druhů.
V sobotu jsem našel prvních pět kusů Kozáků barvoměnných a ty rozdíly ve tvaru mě prostě mlátí do očí.
Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
Zaslal: ne 06. září 2009 11:39
Jak říkám, nacházím ho jen občas, takže ho v oku nemám. Přiklonil jsem se k němu hlavně kvůli přítomnosti rašeliníku. Jestli je to tedy k. černotřeňový, je možno ho přesunout.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory