Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
zrnivka, jaká?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ZdenekH

PříspěvekZaslal: út 13. října 2009 22:16
  Předmět: zrnivka, jaká?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

zrnivka

65.51 kB    
Cystoderma amianthinum IMG_6117m.jpg
   Cystoderma amianthinum IMG_6117m.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Míra

PříspěvekZaslal: út 13. října 2009 22:49
  Předmět: Určování hub

Fotka je to pěkná, ale k přesnějšímu určení hub obecně je třeba nejen foto plodnice a foto spodní části klobouku, ale spousta dalších věcí. Podrobně v následujícím odkazu http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=4418. Koukal jsem na ty stránky pro které chceš určit ty fotky, mně se líbily, ale určitě by jsi to chtěl mít určeno přesně (i s ohledem na lidi, kteří to budou prohlížet), a tak se snaž zadat co nejvíce indicií o místě, kde houba rostla. Spousta z nich se bez těchto doplňujícich informací nedá určit. Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 0:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Velmi vhodná a případná poznámka. Nestačí sem naflákat fotky všeho druhu a tahat z místních nadšenců rozumy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekH

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 8:11
  Předmět: Re: Určování hub

út 13. října 2009 21:49 Míra napsal:
Fotka je to pěkná, ale k přesnějšímu určení hub obecně je třeba nejen foto plodnice a foto spodní části klobouku, ale spousta dalších věcí. Podrobně v následujícím odkazu http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=4418. Koukal jsem na ty stránky pro které chceš určit ty fotky, mně se líbily, ale určitě by jsi to chtěl mít určeno přesně (i s ohledem na lidi, kteří to budou prohlížet), a tak se snaž zadat co nejvíce indicií o místě, kde houba rostla. Spousta z nich se bez těchto doplňujícich informací nedá určit. Wink

je fakt, že houby, nejsou přímo moje specialita, co se týče focení, ale když se na podzim "broučkaří" je všude kolem plno pěkných houbiček, tak tu a tam něco vyfotím a pak se to snažím určit, někde mi pak schází detaily a další informace k přesnému určení, příště se budu snažit řídit radami od Vás, aby bylo určení pouze z fotografie snažší a možné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ZdenekH

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 8:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jinak byla ve smrčině - českomoravská vysočina, Hlinecko cca 600mnm možná víc
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru