Zaslal: ne 06. prosince 2009 16:29 Předmět: mykologická vycházka
kterou jsem dnes vykonal nepřinesla,krom dvou bedel žádný efekt pro kuchyni.čirůvky fialové už byly hodně staré,červivé a mladé už nedorostly.mlženek jsou kvanta na tu snad jen s traktorem a vlečkou,ale na tu nemám odvahu.však nevadí vzal jsem s sebou fotoaparát a tak i když fotky nejsou nic extra snad to někdo pozná,já ne.ani nedokážu posoudit jestli je na obou fotkách stená houba.rostly cca 20 cm od sebe malé na pařezu,větší pod živým stromem.
ten byl větší,tohle je jen takovej hříbeček,ale možná první fáze
nakonec jsem taky dospěl k třepenitce,ale nedokážu rozeznat ani cihlovou,makovou ani svazčitou,na různých obrázcích je každá z nich podobná té druhé a ta druhá té třetí.
cihlová má cihlově červený klobouček...
maková a svazčitá jsou shora podobné, maková má šedé lupeny (v mládí bělavé), svazčitá takové žlutozelené a žlutý třeň...
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory