Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Zmije
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: ne 18. dubna 2010 17:18
  Předmět: Zmije
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už se vyhřívaj.Měl jsem to namířeno přímo přes ni a metr od sebe jsem ji zaregistroval Shocked

174.97 kB    
18.4 2010 Chomutov
zmije.jpg
   zmije.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: út 15. června 2010 23:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak toto mláďátko se mi vyhřívalo na túji stočené do klubička 5 metrů ode dveří Wink , nechápu Shocked , kde se tam vzalo, bylo to veliké překvapení, kde už všude jsou

195.93 kB    
vipera berus - zmije obecná
zmije.jpg
   zmije.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mykožrút

PříspěvekZaslal: ne 01. května 2011 1:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vretenice do prírody patria,či sa nám to už páči,alebo nie a sem - tam sa nejaké to stretnutie pritrafí.Ibaže tri za deň,ako sa nám zadarilo pred týždňom je naozaj dosť.Nie každej sa chcelo pózovať pred foťákom,tak pripájam fotky pár kúskov čo mám,no vštky sú z tejto jari.Zaujímave sú údaje o ich výskyte od 500,či 600 m.n.m.My sme 375 m.n.m.,ale vreteniciam to nijako neprekáža.

180.28 kB    
vretenica 3.JPG
   vretenica 3.JPG

191.03 kB    
vretenica 2.JPG
   vretenica 2.JPG

164.53 kB    
vretenica.JPG
   vretenica.JPG

181.16 kB    
vreten..JPG
   vreten..JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mykožrút

PříspěvekZaslal: so 28. července 2012 23:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak dnes to bolo o chlp. Už som naťahoval ruku za kozákom,keď synak zakryčal pozor. Nebola by sranda schytať to do ruky. Pred týždňom tam bola tiež jedna taká bacuľatá,asi o dva metre vedľa na tráve.

177.56 kB    
Na prvý pohľad nič nápadné.
skrytý strážca.JPG
   skrytý strážca.JPG

199.76 kB    
Tu ju trochu vydieť. Syn ju zbadal v poslednej chvíli z bočného pohľadu.
hubárske nástrahy.JPG
   hubárske nástrahy.JPG
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 30. července 2012 9:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak mi napadlo - co určitě člověk nemá dělat, když potká zmiji? Žádné prudké pohyby a zůstat na místě, dokud nezmizí? Anebo se dá k ní pomalu přiblížit a fotit? Ty fotky totiž vypadají, že se nechaly fotit poměrně zblízka, ale to bych si asi netroufla (zvlášť ne v krátkých kalhotách a triku).
mykožrút

PříspěvekZaslal: po 30. července 2012 17:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To určite nie. Nie je dôvod nehýbať sa a čakať,kým sa zmyja odplazí. Človek môže ísť pokojne malým oblúčikom ďalej a nič sa nedeje. Netreba z toho robiť vedu. Tú spomedzi kozákov som musel trochu postrčiť paličkou,aby sa ráčila "zodvihnúť". Fotiť ju zblízka je isté riziko,zvlášť keď zlostne syčí a robí výpady. Ale nie je to žiaden pytón,tiež má len svoje obmedzené možnosti. Pripájam fotografiu z mája tohoto roku,kedy by neopatrnosť tiež nemusela dobre skončiť s ohľadom na výšku,v akej sa had nachádza. Uštipnutie do oblasti tváre,či krku,by mohlo byť dosť nebezpečné.

191.64 kB    
vreteničky.JPG
   vreteničky.JPG

194.35 kB    
vretenica.JPG
   vretenica.JPG
Hercuus

PříspěvekZaslal: po 30. července 2012 19:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kdybych na zmiji narazil v takovéto situaci tak se z toho nejspíš p...
f.mamina

PříspěvekZaslal: po 30. července 2012 21:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já uteču i před užovkou a slepýšem, natož před zmijí.Z hadů mám panický strach.Bojím se víc než vysoké a divočáků. Sad
borovec

PříspěvekZaslal: út 31. července 2012 22:41
  Předmět: zmije
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hercuus ,byli bychom dva po...ní Smile Smile
Roman Manak

PříspěvekZaslal: ne 12. srpen 2012 15:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 30. července 2012 17:41 mykožrút napsal:
To určite nie. Nie je dôvod nehýbať sa a čakať,kým sa zmyja odplazí. Človek môže ísť pokojne malým oblúčikom ďalej a nič sa nedeje. Netreba z toho robiť vedu. Tú spomedzi kozákov som musel trochu postrčiť paličkou,aby sa ráčila "zodvihnúť". Fotiť ju zblízka je isté riziko,zvlášť keď zlostne syčí a robí výpady. Ale nie je to žiaden pytón,tiež má len svoje obmedzené možnosti. Pripájam fotografiu z mája tohoto roku,kedy by neopatrnosť tiež nemusela dobre skončiť s ohľadom na výšku,v akej sa had nachádza. Uštipnutie do oblasti tváre,či krku,by mohlo byť dosť nebezpečné.

Tak toto mě dost překvapilo. Netušil jsem, že je schopná si klidně vylézt na strom

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru