Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Voskovka-Hygrocybe sp.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Zima

PříspěvekZaslal: po 07. června 2010 21:49
  Předmět: Voskovka-Hygrocybe sp.
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Toto není letošní nález,spíše vzpomínka na jednu z mých cest do Irska. Vyobrazené plodničky zářily na dálku na zeleném mokřadním vřesovišti přírodní rezervace Conemara na severozápadě Irska.Plodničky cca 3-4 cm,jasně červeně oranžové,v dospělosti vybledající do pomerančově žlutavé, stejně jako řídké,prosvítající lupeny.Třetí snímek pouze dokládá nádheru přírody zeleného ostrova.Troufne si někdo určení?

98.41 kB    
DAMYKO Hygrocybe 001.jpg
   DAMYKO Hygrocybe 001.jpg

148.95 kB    
DAMYKO Hygrocybe 002.jpg
   DAMYKO Hygrocybe 002.jpg

98.72 kB    
DAMYKO Hygrocybe 003.JPG
   DAMYKO Hygrocybe 003.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 07. června 2010 22:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Může to být více druhů, např. Hygrocybe insipida.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 08. června 2010 2:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevím co je nádherného na uměle odlesněném ostrově, který je pokrytý vřesovišti a severskou stepí.
Michal Zima

PříspěvekZaslal: út 08. června 2010 21:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 08. června 2010 2:32 Vlkodlak napsal:
Nevím co je nádherného na uměle odlesněném ostrově, který je pokrytý vřesovišti a severskou stepí.

To bys asi nepochopil,jeď se tam podívat!
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 08. června 2010 23:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

radši klasiku český lesy....
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 09. června 2010 17:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 08. června 2010 23:53 JETHRO napsal:

Tak tak.
Michal Zima

PříspěvekZaslal: čt 10. června 2010 21:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 08. června 2010 23:53 JETHRO napsal:

No,myslel jsem to spíš jako zajímavost,žádný nový příspěvek se dlouho v určovně neobjevil,ale slibuji,že už se to nebude opakovat,ostatní houby jsme v Irsku sežrali bez fotografování.
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: čt 10. června 2010 23:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Houby jsou to pěkné, ale tak fádní krajinu, jako mají civilizací lesů zbavené Irsko nebo Skotsko, bych tu fakt mít nechtěl.
Michal Zima

PříspěvekZaslal: pá 11. června 2010 0:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 10. června 2010 23:08 Vlkodlak napsal:
Houby jsou to pěkné, ale tak fádní krajinu, jako mají civilizací lesů zbavené Irsko nebo Skotsko, bych tu fakt mít nechtěl.

Hele Vlkodlaku,za chvíli nám Bob vynadá a právem,že to sem nepatří.Ten 3. obrázek jsem použil ilustračně k houbičkám,které jsem tam fotil,a taky trošku z nostalgie,že už se tam třeba nepodívám a mám to tam moc rád.Ujišťuji Tě,že žádné další foto hub z ciziny nemám,takže už Tě (a ostatní) nebudu dráždit.O těch lesích máš bohužel pravdu,takové,jako u nás tam nenajdeš,ale lesy tam jsou:nepřístupné,nekultivované,divoké-bez mačety neprojdeš. Spíše severského charakteru se spoustou mechorostů,kapraďorostů, lišejníků,zarostlé ostružiníkem apod.Houby tam najdeš všude,ale ty k jídlu hlavně v městských parcích.Máš samozřejmě právo na svůj názor,ale já tu zemi miluju a považuju ji za jednu z nejkrásnějších,kde jsem kdy byl,sorry!

108.55 kB    
les v Irsku pro Vlkodlaka.JPG
   les v Irsku pro Vlkodlaka.JPG
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: pá 11. června 2010 3:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 11. června 2010 0:00 Michal Zima napsal:
čt 10. června 2010 23:08 Vlkodlak napsal:

Hele Vlkodlaku,za chvíli nám Bob vynadá a právem,že to sem nepatří.Ten 3. obrázek jsem použil ilustračně k houbičkám,které jsem tam fotil,a taky trošku z nostalgie,že už se tam třeba nepodívám a mám to tam moc rád.Ujišťuji Tě,že žádné další foto hub z ciziny nemám,takže už Tě (a ostatní) nebudu dráždit.O těch lesích máš bohužel pravdu,takové,jako u nás tam nenajdeš,ale lesy tam jsou:nepřístupné,nekultivované,divoké-bez mačety neprojdeš. Spíše severského charakteru se spoustou mechorostů,kapraďorostů, lišejníků,zarostlé ostružiníkem apod.Houby tam najdeš všude,ale ty k jídlu hlavně v městských parcích.Máš samozřejmě právo na svůj názor,ale já tu zemi miluju a považuju ji za jednu z nejkrásnějších,kde jsem kdy byl,sorry!

Tohle už vypadá lépe. V Irsku jsem nebyl, ve Skotsku také ne, četl a viděl jsem toho dost a ze Skotska mě zajímá především single malt whisky. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru