Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Zakódování emailu jako boj proti spambotům
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 2:24
  Předmět: Zakódování emailu jako boj proti spambotům
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jak jsem si našel v manuálu phpBB, je možné email uzavřít do
kód:
[email]moje.adresa@moje.domena[/email]

nebo ho prostě napsat a phpBB si ho vyhodnotí a přeloží jako emailový odkaz.

Problémem je, že takto zadaná emailová adresa je v HTML kódu stránky zcela sprostě jako email:
kód:
<a href="mailto:moje.adresa@moje.domena">moje.adresa@moje.domena</a>

Tím je velmi usnadněno veškerým robotům spamerů, které shromažďují právě takto jednoduše dostupné (čitelné) adresy v kódu stránek, aby si zveřejněný email přidaly do své databáze a vy po čase zjistíte, že máte o pár desítek spamů denně víc.

Navrhuji jednoduché zakódování, možností je celá řada, více či méně efektivních. Sám pro tyto účely používám Javascript, což má svá úskalí, ale je to relativně neprůstřelné. Příslušnou funkci mohu poskytnout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 17:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V phpBB je na to trik již implementovaný ... máme zde tlačítko email pod kterým se skrývá zakódovaný email Wink Dokonce se ti nikdy neukáže !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 17:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je něco jiného, toto tlačítko je na email, který si zadám u svého profilu jako kontakt. Já se bavím o emailové adrese, zadané v textu příspěvku.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 29. listopadu 2009 15:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pak se to dělá třeba takto: vlkodlak-zavináč-damyko-tečka-info Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: ne 29. listopadu 2009 16:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobe, to byl dotaz spíše na Lupa, ten bude vědět, o čem je řeč.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 30. listopadu 2009 14:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud by to bylo funkční na všech majoritních prohlížečích, mohlo by se to nastavit jako předpis pro BBcode, s aktivací linku by se mohlo provést i dekódování. Pošli, kouknu na to.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: čt 29. července 2010 2:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jediným problémem kódu, který jsem Lupovi dávno poslal, je, že Javascript jede v utf-8, takže je-li web (damyko.info) v kódování windows-1250, javascriptový překlad emailu pokazí veškerou diakritiku. To by nemělo vadit u automaticky předložených emailových adres, kde se diakritika nemůže vyskytovat. Mohlo by to ale vadit u druhého případu nahoře, kde by v textu odkazu byla diakritika (např. na email abc@def.com by odkazoval text můj email).
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru