Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: so 28. listopadu 2009 2:24 Předmět: Zakódování emailu jako boj proti spambotům |
 |
|
Jak jsem si našel v manuálu phpBB, je možné email uzavřít do
kód: |
[email]moje.adresa@moje.domena[/email] |
nebo ho prostě napsat a phpBB si ho vyhodnotí a přeloží jako emailový odkaz.
Problémem je, že takto zadaná emailová adresa je v HTML kódu stránky zcela sprostě jako email:
kód: |
<a href="mailto:moje.adresa@moje.domena">moje.adresa@moje.domena</a> |
Tím je velmi usnadněno veškerým robotům spamerů, které shromažďují právě takto jednoduše dostupné (čitelné) adresy v kódu stránek, aby si zveřejněný email přidaly do své databáze a vy po čase zjistíte, že máte o pár desítek spamů denně víc.
Navrhuji jednoduché zakódování, možností je celá řada, více či méně efektivních. Sám pro tyto účely používám Javascript, což má svá úskalí, ale je to relativně neprůstřelné. Příslušnou funkci mohu poskytnout. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: so 28. listopadu 2009 17:00 |
 |
|
V phpBB je na to trik již implementovaný ... máme zde tlačítko email pod kterým se skrývá zakódovaný email Dokonce se ti nikdy neukáže !!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: so 28. listopadu 2009 17:57 |
 |
|
To je něco jiného, toto tlačítko je na email, který si zadám u svého profilu jako kontakt. Já se bavím o emailové adrese, zadané v textu příspěvku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: ne 29. listopadu 2009 15:42 |
 |
|
Pak se to dělá třeba takto: vlkodlak-zavináč-damyko-tečka-info  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: ne 29. listopadu 2009 16:01 |
 |
|
Bobe, to byl dotaz spíše na Lupa, ten bude vědět, o čem je řeč. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: po 30. listopadu 2009 14:50 |
 |
|
Pokud by to bylo funkční na všech majoritních prohlížečích, mohlo by se to nastavit jako předpis pro BBcode, s aktivací linku by se mohlo provést i dekódování. Pošli, kouknu na to. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: čt 29. července 2010 2:29 |
 |
|
Jediným problémem kódu, který jsem Lupovi dávno poslal, je, že Javascript jede v utf-8, takže je-li web (damyko.info) v kódování windows-1250, javascriptový překlad emailu pokazí veškerou diakritiku. To by nemělo vadit u automaticky předložených emailových adres, kde se diakritika nemůže vyskytovat. Mohlo by to ale vadit u druhého případu nahoře, kde by v textu odkazu byla diakritika (např. na email abc@def.com by odkazoval text můj email). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|