Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
nevím
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: po 24. května 2010 22:21
  Předmět: nevím
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na palouku, kde bylo nasypáno v kruhu o průměru asi 3m obilí to bylo poseto těmito plodnicemi. Neví někdo co to může být? Starší plodnice byly ploché, Ta plochá největší měla asi 0,5 cm.

150.44 kB    
24.5 2010 Bezručovo údolí /CV/
P1080335.jpg
   P1080335.jpg

170.14 kB    
24.5 2010 Bezručovo údolí /CV/
P1080341.jpg
   P1080341.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Nezmar

PříspěvekZaslal: út 25. května 2010 7:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

je to pravděpodobně Cheilymenia theleboloides. Roste právě na plevách z rostlinné produkce. mám ji taky nafocenou http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=198772&poradie=8&form_hash=e32b1fdd0c02199c1e1cb9b09280a664
je to potřeba odsouhlasit mikroskopovaním Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Boramyr

PříspěvekZaslal: út 25. května 2010 14:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Paráda. To je za poslední týden už třetí houba na kterou jsem se nemusel ptát protože mne někdo předběhl Smile Já ji bohužel nemám vyfocenou, protože když jsem si na ni vzpomněl, byla už pryč. Před pár dny jsem ji našel. "Plevy z rostlinné produkce" byla v tomto případě hromádka co vypadla ze zadní části koně Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nezmar

PříspěvekZaslal: út 25. května 2010 14:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
"Plevy z rostlinné produkce" byla v tomto případě hromádka co vypadla ze zadní části koně Smile

Pozor: v tomto případě to bude jiný druh! jedině určit mikroskopovaním Wink Nerad kazím radost ale oranžovočervených potvůrek je moc a moc Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 25. května 2010 22:32
  Předmět: Re: cokoli!!!
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út května 25, 2010 5:49 pm Michal Zima napsal:
... TAKTO SE HOUBY NEURČUJÍ!!!...

No mnoho se zde nevyskytuji ale jedno jasné jestli zde hledáš 100% určovnu tak tu zde nenajdeš ale návody kudy se vydat ano(popis může podpořit správné určení to uznávám). Vyjádření Nezmara hovoří za vše Pozor: v tomto případě to bude jiný druh! jedině určit mikroskopovaním Nerad kazím radost ale oranžovočervených potvůrek je moc a moc
Jirka

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru