Zaslal: út 27. července 2010 10:31 Předmět: Letošní sezóna
Tento způsob léta zdá se mi poněkud podivným ... (z houbařského hlediska).
Současná frekvence příspěvků - velmi chabá - dává tušit, že v celé republice nic moc neroste. Přitom po květnových a červnových deštích jsem se (alespoň já) těšil na to jak se oteplí a pak houfně porostou. Něco málo se objevilo, ale pak vše upekla červencová vedra. Snad něco vyrazí po nedávných deštích - a hlavně: už by nemělo být takové vedro.
A nebo všude rostou, každý nosí plné koše a nezbývá čas na příspěvky?
Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
Zaslal: po 02. srpen 2010 21:51 Předmět: Re: Letošní sezóna
út 27. července 2010 10:31 Oťas napsal:
Současná frekvence příspěvků - velmi chabá - dává tušit, že v celé republice nic moc neroste. Přitom po květnových a červnových deštích jsem se (alespoň já) těšil na to jak se oteplí a pak houfně porostou. Něco málo se objevilo, ale pak vše upekla červencová vedra. Snad něco vyrazí po nedávných deštích - a hlavně: už by nemělo být takové vedro.
Prozatím beru jako druhou část příspěvku jako dobrej vtípek. I když při poslední návštěvě lesa už to vypadalo celkem nadějně, takové množství, aby nebylo čas na příspěvky to zatím není.
Zaslal: út 03. srpen 2010 7:54 Předmět: Re: Letošní sezóna
út 27. července 2010 10:31 Oťas napsal:
Letošní sezóna se zas tak moc neliší od těch třech předchozích. Na začátku sezóny koncem června sezóna po vydatných deštích solidně odstartuje a když mají za půlkou července začít růst hřiby smrkové a strakoše, tak je sucho. Místo žní tak paběrkuju jen křemenáče, které jsou vůči suchu asi trochu odolnější. Tohle nejisté období trvá až do poloviny září. Pak najednou začne lejt jako z konve a stihnu alespoň závěrečný nápor kozáků a křemenáčů, na hřiby smrkové už je zase zima či co, protože jich je taky málo. Letos je to období sucha jen trochu delší a nerostou ani ty křemenáče, teď o víkendu jsem v lese potkal jen tři holubinky mandlové a skupinku ryzců peprných, jinak je tam mrtvo, už třetí týden se přeškoluji na sběrače borůvek.
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: út 03. srpen 2010 20:24
No, já v posledních dnech projel několik lokalit a byla to bída. Ale v mojí nejoblíbenější to v polovině minulého týdne vypadalo tak, že brzy vypuknou žně. A jak jsem se zmínil v jiném příspěvku, tak že vypuknuly. Z lesa chodí spousty lidí s plnými košíky a člověk by myslel, že už nemá cenu tam ani s košíkem pro jedlé houby chodit. Ale cenu to má, protože se vždy něco najde. A u těch nejedlých nebo jedovatých kousků je to ještě lepší - je jich opravdu hodně a foťák jen cvaká... A zatím to tak vypadá, že je to jen začátek, tak uvidíme
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory