Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: st 04. srpen 2010 20:55 Předmět: Veselí nad Moravou a okolí
Zdravím uživatele. Je tu někdo z okolí Veselí nad Moravou? Já ještě donedávna bydlel ve Ždánicích a lesy tam jsem znal naprosto dokonale. I teď tam dost často zavítám. Ale hledám nějaký slušný les poblíž Veselí a stále se nějak nedaří. Nevíte o něčem? Pochopitelně tam nemusí růst tuny praváků Já mám na fotkách rád i nejedlé a jedovaté houby
Zaslal: po 09. srpen 2010 20:59
Je to úchylné když si člověk odpovídá na vlastní dotaz No ale tak nějak jsem zjistil, že i v samotném Veselí se dá najít spousta krásných hub a člověk ani nemusí do lesa. Je tu obrovské množství různých holubinek, u bytovky fotím třeba bedlu hřebenitou nebo několik hnojníků, kousek odsud roste hřib červený, našel jsem hřiba koloděje i kováře, nějaké ty strmělky, pak velmi vzácný hřib rubínový, spoustu špiček, pečárky, ucho jidášovo, helmovky, pestřec, lišky a spoustu dalších druhů. Tkže proč hledat nějaký les když všechno roste na sídlišti???
Zaslal: út 10. srpen 2010 20:16
po 09. srpen 2010 21:16 Teri napsal:
Tobě rostou na sídlišti lišky?
Už nerostou. Někdo je posbíral Ale jinak musím říct ano, rostou. Našel jsem dva trsy a musím říct, že mě překvapily víc než záplava několika set plodnic hřibu červeného (viz. příspěvek v DAtlase).
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory