Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
houby s ostny pod kloboukem
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PajaM
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 10. října 2010 17:50
  Předmět: houby s ostny pod kloboukem
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli mezi houbami s ostny jsou nějaké jedovaté nebo nejedlé? Nevím jestli se tomu tak říká, ale myslel jsem houby, které pod kloboukem nemají rourky ani lupeny, ale takové ostny?

A existuje hodně takových hub s ostny? Já zatím narazil jen na lošáka a rosolozub.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: ne 10. října 2010 18:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No já nevím kolik je hub s ostny, ale napadá mě třeba takový korálovec nebo drobná houbička Lžičkovec šiškový. Ale určitě jich bude víc.

Co se týká té jedlosti nebo jedovatosti, tak z těchto pokud vím není jedovatá ani jedna. Jsou buď jedlé nebo nejedlé
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 12. října 2010 17:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

1. Ostny se vyskytují v řadě nepříbuzných skupin hub.
2. Jedovatého mě nic nenapadá, ale je tam dost nejedlých druhů pro tuhost nebo hořkost.

Teri

PříspěvekZaslal: út 12. října 2010 19:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ještě bych dodala, že mnoho hub s ostny je skutečně vzácných - lošákovci, bělozuby, lošáčci a korálovce...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru