Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Historické fotoaparáty
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 04. ledna 2011 19:01
  Předmět: Historické fotoaparáty
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už skoro dva roky sbírám historické fotoaparáty a mockrát mě napadlo, že je vyzkouším i při focení hub. Zatím vždycky ale zatím zůstalo jen u nápadu.... Letos to chci už opravdu prubnout a tak se ptám zdali někdo nemáte podobnou zkušenost?
Z foťáků co mám bych rád vyzkoušel focení s tímto ZEISS IKONEM Ikoflex.
Zatím mám ve "sbírce" takovou všehochuť, ale do budoucna se chci věnovat víc čs. fotoaparátům a znače ZIESS IKON. Tak kdyby jste někdo nějaký starý foťák vlastnil a chtěl se ho zbavit tak napište.
Větší část sbírky jsem umístnil zde:
http://www.mojefotaky.estranky.cz/

151.73 kB    
zess ikon ikoflex 852/16
ikoflex.jpg
   ikoflex.jpg

Jiří Novák

PříspěvekZaslal: ne 26. května 2013 19:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj Jirko, až teprve dnes jsem si všiml, že tu máš rubriku na staré a historické fotoaparáty. Trošku jsem ti jich zkouknul. Paráda. Mám jich také pár. Ale opravdu pár. Možná pár párů. Jeden přikládám sem. Je to Pca LLC. Mám ji už ani nevím jak dlouho. Vím, není z nejstarších. Spíš novější generace. Akorát že jsem s ní nikdy nefotil, protože je tu nějaká jiná baterie - nějaký kulatý váleček o napětí 4,5 nebo 5,6 V a tu jsem nesehnal. Abych se přiznal, tak jsem ji ani moc nesháněl. Už ani nevím, jak jsem ho získal. Snad v nějakém výprodeji za "pár šupů". Co ještě vím, tak tato řada LLC se moc neujala a tím pádem bylo vyrobeno celkem málo kusů.

96.93 kB    
DSCN9579L.jpg
   DSCN9579L.jpg

Yohaness

PříspěvekZaslal: po 27. května 2013 19:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám po rodičích Flexatet Va, chceš? Originální kožené pouzdro + dva staré expozimetry, Mepota a Werralux.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: st 29. května 2013 19:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Yohannesi, nabízíš-li to mně, já na rozšiřování sbírky , bohužel, momentálně nemám peníze. Flexaret jeden mám, tuším že je to VI nebo VII. Ale díky za nabídku.
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 30. května 2013 4:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bylo-li to pro mě, tak ten už vlastním, ale díky za nabídku. Wink
Yohaness

PříspěvekZaslal: čt 30. května 2013 17:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Omlouvám se, že jsem to nenapsal jasněji, nabídka byla míněna Jirkovi Boletusovi Kohlovi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: so 03. srpen 2013 20:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 30. května 2013 18:38 Yohaness napsal:
Omlouvám se, že jsem to nenapsal jasněji, nabídka byla míněna Jirkovi Boletusovi Kohlovi.

Yohanessi, to je v poho. Myslím, že se nemusíš omlouvat. (Ale je to milé. Takové jako pohlazení.)

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru