Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houby na Branické Skále v Praze
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hercuus

PříspěvekZaslal: ne 13. února 2011 10:45
  Předmět: Houby na Branické Skále v Praze
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj všichni, nedávno jsem se byl podívat na Branické Skále v Praze a na místní informační tabuli psali, že zde vzácně vyrůstá A. vittadinni. Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo o tom nějaké infornace, nebo jen jestli autoři nevěděli co do tabule napsat. Mimochodem mám to kousek od práce, tak kdyby se tato informace potvrdila, mohl bych v létě třeba lokalitu sledovat pro ČMS.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hercuus

PříspěvekZaslal: ne 13. února 2011 11:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak fáma to asi nebude, te'd jsem si to našel v č. seznamu. Má někdo ještě jiné info?
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 14. února 2011 14:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pro houby je to neběžné stanoviště. Moc jich tam nikdy neroste, ale když už, bývá to něco zajímavého. Občasnému sledování se meze nekladou.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: po 14. února 2011 16:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, já jsem tam byl před mnoha lety, tehdy ještě ne jako amatérský mykolog, tak to nemůžu potvrdit. Ale co můžu potvrdit jsou slova Martina Kříže. Na některých zdánlivě nezajímavých stanovištích roste sice většinou hub málo, ale když už tak je to něco zajímavého.

Jinak o A. vittadini z této oblasti mám taky info jen z červeného sezmamu, takže v tomto směru nepomůžu

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru