Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Ohnivec spec.??
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
salix

PříspěvekZaslal: ne 20. března. 2011 20:19
  Předmět: Ohnivec spec.??
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hezkou neděli všem.Po čase vkládám zase jednu houbu.Tipuji ohnivce šarlatového ale opravdu jen tipuji.Mikroskop nemám a stejně bych nevěděl na co se koukat.
Místo nálezu a čas: 19.3.2011 u Divišova.
S kamarádem jsme čistili starý , opuštěný lom od náletových dřevin (kvůli prosvětlení skalní stěny pro motýly a kytky) a jak tak taháme větve vidím v mechu pod nohama dvě červené slupky.Trošku jsem je těma větvema poškodil a zasypal pilinama z motorovky.Zázrakem přežily.Tak jsem šupajdil domů pro foťák a začal hledat v atlase.
Průměr plodnic byl cca 3cm a vyrůstaly z mechu a tlejících vrbových větví ze silně podmáčeného místa, původně zčásti zastíněného.Byly hodně zasypané listím a větvičkami, proto jsem si jich všiml až po čase.
Horninou v lomu je ortorula a je situován k jihozápadu s n.m. cca 500m n.m.
Co mi kdo napíše?

132.03 kB    
8330-22.jpg
   8330-22.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Hercuus

PříspěvekZaslal: ne 20. března. 2011 20:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Buď šarlatový, nebo rakouský. Já osobně je neodlišuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 21. března. 2011 8:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Můj názor: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=3152
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru